kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Herkes kendi görevini bilsin'

ANKARA
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Görevi ve konumu ne olursa olsun hiç kimse MHP'yi hainlerden daha fazla ülkesine zarar veren bir kurum olarak takdim etme hakkını kendisinde görmemelidir" dedi. Bahçeli ve kurmayları dün 2.5 saatlik bir toplantıyla partide öfke yaratan Genelkurmay açıklamasına verilecek yanıtı kararlaştırdı. TSK'nın "yıpratılmaması" ve "devlet kurumlarının daha fazla zarar görmemesi" için yapılacak açıklama "yumuşatıldı". Bahçeli, MHP'nin terörle mücadele konusundaki milli duruşunun iyi bilindiği hatırlatılarak, bu konuda görüş açıklamasının da demokratik bir hak olduğunu belirtti ve şöyle dedi:

VAZİFE ÇIKARMAYIN
"MHP'nin bu konudaki siyasi değerlendirmelerinin muhatabı siyasi sorumluluk taşıyan hükümettir. Hiç kimse, muhatabı olmadığı konularda durumdan vazife çıkarmaya çalışmamalıdır. MHP görüş ve değerlendirmelerini bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de aziz milletimizle gerekli gördüğü şekilde paylaşacaktır. MHP'nin ne dediği iyi okunmalı ve sağlıklı değerlendirilmelidir. Bu bakımdan, MHP'nin yersiz ve yakışıksız benzetmelerle yapılan anonim ithamların muhatabı olması hiçbir şart altında kabul edilmeyecektir. Görevi ve konumu ne olursa olsun hiç kimse MHP'yi hainlerden daha fazla ülkesine zarar veren bir kurum olarak takdim etme hakkını kendisinde göremeyecektir. Herkes ve her kurum görev ve sorumluluğunun bilinci içinde olmak, bu sınırlar içinde kalmak durumundadır.

MHP'nin endişesi
MHP yönetimi, Genelkurmay'ın kullandığı "lojistik altyapı; komuta merkezi; uçaksavar mevzii" gibi ifadelerin Cenevre Sözleşmesi'nin savaş hukuku terminolojisine göre terör örgütüne "savaşan taraf" statüsü kazandıracağından kaygı duyuyor. Parti, bu ifadelerin, hukuki sorun çıkarabileceğini düşünüyor.