kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

"Mürteci" bakan

Canım bu kadar da "irticacı" olunmaz ki! "İrtica belgelerini"(!) Hürriyet'te, Tufan Türenç'in sütununda gördüm.
"Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bakanlığı döneminde sadece 546 felsefe öğretmeni atarken, tam 7 bin 758 din kültürü öğretmenini görevlendirmiş."
Vay... Vay... Vay!!! Zaten bu gericiler felsefeye takmıştır, iyi biliriz.
Tabii, bu sonuca varmak için, ufak bir "ayrıntıyı" (!) gözden kaçıracaksınız: Felsefe dersi, yalnız liselerin son sınıflarında, 2 saat okutuluyor; din kültürü ve ahl â k dersi ise, ilköğretimin 4. sınıfından itibaren lise son sınıfa kadar zorunlu. Dolayısıyla din öğretmeni ihtiyacı daha fazla.
Bu gerçeği teferruat olarak görüp, irtica avını sürdürelim.
"Genel lisede 20 öğrenciye bir öğretmen, İmam Hatip'te 10 öğrenciye bir öğretmen isabet ediyor."
Şu Hüseyin Çelik irticacısına bak; nasıl da gözetmiş İmam Hatipleri!!! Elbette, burada da, sadece İmam Hatiplerde değil, bütün meslek okullarında bir öğretmene daha az öğrenci isabet ettiği gerçeğine gözlerimizi yumup vazifeye devam edeceğiz. Vazife, AK Parti'nin ne kadar tehlikeli olduğunu ispat etmek.
"Erkek teknik öğretim okullarında ve İmam Hatiplerde 14 kişiye bir öğretmen, kız teknik öğretim okullarında 13 kişiye, sağlık meslek liselerinde 9 kişiye, rehberlik okullarında ise 8 öğrenciye bir öğretmen düşüyor" derseniz olmaz. Bu bilgileri, özenle okurlardan saklamalıyız. Ve demeliyiz ki: "Üstelik İmam Hatiplerde ödenekler de çok yüksek. Öğrenci başına 3 bin 32 YTL harcanıyor. Oysa genel lisede bu rakam, bin lira. Açıkça İmam Hatipler kayrılıyor."
Oysa, mesleki ve teknik eğitim, her zaman genel liseye göre daha pahalı; ayrıca imam hatiplerde ve öğretmen liselerinde okulların yatılı olmasından kaynaklanan artı bir maliyet söz konusu. Bu yüzden, mesela öğretmen liselerinde de, öğrenci başına maliyet 4 bin 18 YTL.
Bu bilgileri verirseniz, irtica söylemi söner gider. İyisi mi tezvirata devam edelim. Çünkü amaca ulaşmak için her yol mubahtır.