kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Çerkez tatlısı

Unu, irmiği, yaş mayayı, 2 adet yumurtayı, margarini, yoğurdu ve 2 çorba kaşığı şekeri geniş bir kapta karıştırın. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Ayrı bir kapta dövülmüş cevizi, 4 çorba kaşığı unu ve 1 adet yumurtayı karıştırın. İyice yoğurun. İlk yoğurduğunuz irmikli hamuru 3 adet yufka kalınlığında açın. Cevizli hamuru ise elinizle parmak kalınlığında olacak şekilde yuvarlayın. Bu hamuru irmikli yufkanın içine yerleştirin. İrmikli yufkanın ucundan tutarak sigara böreği şeklinde sarın. İstediğiniz büyüklükte parçalar kesin. Kestiğiniz parçaları kızgın sıvıyağda pembeleşene dek kızartın. Şerbet için şeker ve suyu kaynatın. Ateşten indirmeye yakın limon suyunu ilave edin. Soğuttuğunuz şerbetin içine kızarttığınız hamurları atın. Yarım saat şerbetin içinde bekletin. Sonra geniş bir tepsiye dizin. Üzerine dövülmüş antepfıstığı serperek servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
* 1/2 kilo un
* 8 çorba kaşığı irmik
* 1 çorba kaşığı yaş maya
* 2 adet yumurta
* 125 gr. margarin
* 1.5 çorba kaşığı yoğurt
* 2 çorba kaşığı şeker
İçi:
* 3 su bardağı dövülmüş ceviz
* 4 çorba kaşığı un
* 1 adet yumurta
Şerbeti için:
* 1.5 kilo şeker
* 1 litre su
* 1/2 limonun suyu
Kızartmak için:
* Sıvıyağ