kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kadınbudu köfte

Tavuk kıymasının içine sarmısak ve soğanı rendeleyin. Haşlanmış pirinç, yumurta sarısı, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin. İyice yoğurun. Limon büyüklüğünde köfteler yapın. Elinizle şekil verin. Köfteleri önce una, sonra çırpılan yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın. Kızgın yağda tavayı sallayarak arkalı önlü kızartın. Patates püresi ile servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
*
500 gram kalça göğüs karışık tavuk kıyması
* 2 diş sarmısak
* 1 soğan (rendelenmiş)
* 1 yumurta sarısı
* 1 su bardağı haşlanmış pirinç
* 1-2 dal ince kıyılmış maydanoz
* Tuz
* karabiber
Kızartmak için:
* Sıvıyağ
* 2 yumurta
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı galeta unu