kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kiralarda 'Euro dönüşü' Bağdat Caddesi'ni tıkadı

EBRU ERDOĞAN
Tüm markaların bulunmak istediği Bağdat Caddesi'nde kiralar Euro'ya dönünce bazı dükkanlar boş kaldı. Emlakçılar, bu durumun geçici olduğu konusunda aynı fikirde..
Uluslararası markaların Türkiye'ye giriş kapısı olarak görülen, markanın "tutup tutmayacağının" oradaki satışlara bağlı olduğu Bağdat Caddesi, bu ünüyle İstanbul'un en pahalı bölgelerinin de başında geliyor. Dünyaca ünlü giyim markaları ile kafe ve restoran zincirlerine ev sahipliği yapan Bağdat Caddesi, Avrupalı markaların kiralarını Euro cinsinden ödemek istemesiyle bir anda dolardan Euro'ya dönüp, rakamlarda oynama yapılmayınca, fiyatlar da kendiliğinden artmış oldu. Buna dünyadaki ekonomik belirsizlik ortamı da eklenince, bazı dükkanlar boş kaldı. Bölgedeki emlakçılar, bu durumun geçici olduğu ve Cadde'de dükkanların uzun süre boş kalmayacağı konusunda hemfikir.

'Kiracı kontrat yenilemedi'
Turyap Yönetim Kurulu Üyesi Başak Soner'in de belirttiği gibi eskiden dolarlı kiraların konuşulduğu Bağdat Caddesi'nde Euro'ya geçiş olunca bazı dükkanlar, mal sahipleriyle kontrat yenilemek istemedi. Kiracı çıktıktan sonra aynı fiyattan başka bir kiracı bulamayan mal sahipleri de, fiyatları düşürmek yerine, beklemeyi tercih etti. Bu nedenle boş kalan kimi dükkanlarla ilgili olarak Soner, şunları söylüyor: "Tüm bu fiyatlara hava parasını da eklemek gerekiyor. Çünkü, Bağdat Caddesi'nde hava parası olmayan dükkan ve mağaza bulmak çok zor. Tabii bu durumun iki tarafa da zararı var. Bir yandan, kiracı yer değiştirme masrafını göze almak zorunda kalıyor. Diğer yandan, mal sahibi kira gelirinden oluyor. Ben önümüzdeki aylarda mal sahiplerinin dükkan kiralarını uzlaşmacı fiyatlara çekeceğini düşünüyorum."
Haberin fotoğrafları