kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Brezilya "Örümcek Adamı" kovdu

Yeni Haber
Dünyanın en yüksek binalarına çıplak elle tırmanan "Örümcek Adam" lakaplı Fransız Alain Robert, Brezilya'nın Sao Paulo kentinin en yüksek binalarından birine tırmandıktan sonra polis tarafından Fransa uçağına bindirildi...
Brezilya'nın ekonomik başkentinin en yüksek gökdelenlerinden İtalia'ya tırmandığı için ilk olarak 24 Şubat, ikinci kez tırmandığı için de 27 Şubatta gözaltına alınan 46 yaşındaki Robert'ten, geçen cuma ülkeyi 8 gün içinde terk etmesi istenmişti.

Gökdelenlere 1994'ten bu yana çıplak elle tırmanmakta uzmanlaşan çılgın Fransız, 151 metre yüksekliğindeki İtalia gökdelenine ilk olarak 24 Şubatta tırmanma girişiminde bulunmuş, tam zirveye ulaşacakken gece bekçileri ayak bileklerinden yakalayarak, onu vazgeçmeye zorlamışlardı. Karakola götürülen "örümcek adam" bir süre sonra serbest bırakılmıştı.1996'da da tırmanma girişiminde bulunduğu binaya tırmanışının engellenmesinden büyük üzüntü duyduğunu ve bunu mutlaka başarmak üzere geri döneceğini söyleyen Alain Robert, 27 Şubatta başladığı ikinci denemesinde Sao Paulo'nun merkezindeki gökdelene bir saatten biraz fazla bir sürede tırmanmayı başardı.

Fransız "Örümcek Adam"ın çıplak elle tırmandığı yüzlerce bina arasında, San Francisco'daki ünlü Golde Gate köprüsü ve 508 metreyle dünyanın en uzun binası Tayvan'daki Taipei 101 bulunuyor.Alain Robert kendi web sitesinde, 1982'de geçirdiği iki kazanın izlerini taşıdığını ve özellikle kalıcı baş dönmesinden mustarip olduğunu belirtiyor.