kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
EMRE AKÖZ

Binali Yıldırım... Gel de anlatayım

Boğaz köprülerinden geçen araçlardan alınan ücret, başında Binali Yıldırım'ın bulunduğu Ulaştırma Bakanlığı tarafından yüzde 13.3
oranında indirilmiş.
Sanırım Binali bey nasıl bir kötülük yaptığının farkında değil. Gelsin İstanbul'a da... İnsanı çileden çıkaran köprü trafiğini... Ve bu trafiğin, geriye doğru şişerek, sabah ve akşam saatlerinde kent içinde meydana getirdiği ekstra tıkanıklıkları ben ona göstereyim.
Ama yağma yok!
Bakan beyin eskortlu makam aracıyla dolaşmayacağız.
Benimkine bineceğiz. 10 dakikalık yere, 1 saat 10 dakikada gideceğiz. Birlikte sıkılıp, birlikte bunalacağız. Üfleyip püfleyeceğiz. Kurallara uymayıp akışı engelleyenlere ses çıkarmayan trafik polislerine hayretle bakacağız. Sürüyle aracın içinde sadece tek kişi olduğunu görünce
"toplu taşımanın " önemine değineceğiz. Duraklardaki uzun kuyruklarda bekleşenlerle konuşacağız ki yeteri kadar otobüs olduğunu ama akmayan trafik yüzünden, seferlerin aksadığını anlatsınlar bakan beye.
Ben Binali Yıldırım'a köprü trafiğine ilişkin sorunları yerinde anlatayım... Görün bakın "fikri" nasıl değişiyor. Geçiş ücretini azaltmak yerine "katlaması" gerektiğini düşünmeye başlıyor.
Not: "Peki, uygular mı" derseniz... Nerede o yürek!