kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
EMRE AKÖZ

Bu bildiriyi destekleyin!

Dün size... Avrupa Birliği (AB) sürecini somut adımlarla devam ettirmesi... Hem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, hem de Dışişleri Bakanı
Ali Babacan'ın söz verdiği gibi, " 2008'in AB yılı olması " için Hükümete çağrıda bulunan aydınlar bildirisinden söz etmiştim.
Bu arada ilginç bir gelişme oldu: Bildiriye ilişkin haberlerde... İmzaların 100 aydın ile sınırlı kalmayacağı... Bildirinin tüm Türkiye'ye açılacağı belirtiliyordu.
Bana mesaj gönderen bazı arkadaşlar ve okurlar, " Biz de imzalamak istiyoruz... Ne yapmamız gerekiyor " diye sordular.
Bildiriye kimin önayak olduğunu araştırdım: Türkiye-AB ilişkilerini konu edinen " Kriter " dergisinin Yayın Yönetmeni Dr. Şebnem Karauçak imiş.
Ve ilginç bir durumla karşılaştım: Bildiriyi hazırlarken herkese açmayı düşünmemişler . Ancak, bana geldiği gibi Dr. Karauçak'a da bir sürü talep ulaşmış.
Belli ki toplumda böyle bir talep var: Hükümetin ve AKP'nin Avrupa Birliği perspektifini elden bırakmaması isteniyor.
Ben de buna katılıyorum.
Hatırlayın: Bilhassa 2002 ile 2004 yılları arasındaki AB hamleleri, nasıl da büyük bir heyecan ve umut ortamı yaratmıştı.
Siyaset bilimci Prof. Fuat Keyman'ın da dediği gibi AB süreci çok önemli bir " çıpa "... Bir nirengi noktası, bir ölçüt, dayanacak bir temel...
Hükümet ve AKP ondan uzaklaşınca hem perspektifini yitiriyor, hem de meşruiyeti sorgulanır oluyor.
Yine hatırlayın: Başbakan Erdoğan, Avrupa başkentleri arasında mekik dokurken... En keskin muhalifleri bile onu gıptayla izliyordu.
Anketlerde AB desteğinin düşmesi sizi yanıltmasın. O düşüş dönemseldir.
"Avrupalı bir Türkiye "de kim yaşamak istemez ki? Hükümet bu işe tekrar sarıldığında, destek de hızla artacaktır. Göreceksiniz.
Velhasıl... Toplumdaki bu talebi görünce, Dr. Şebnem Karauçak da fikrini değiştirdi.
Eğer bildiriye katıldığınızı belirtmek istiyorsanız... İsminizi, yaşınızı ve mesleğinizi belirten bir epostayı ' info@kriterdergisi.com' adresine gönderin.
Mesajlarınız, önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek olan bu konuyla ilgili internet sitesinde yer alacak.