kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Katil F.Bahçe maçında daldı, yakalandı

Yeni Haber
Bursa'da 4 Bin YTL İçin PTT Şubesi'nde görevli memuru 19 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen zanlı, Fenerbahçe maçını izlerken dışarda unuttuğu botlarından yakalandı.

Olaydan 34 gün sonra geldiği Bursa'daki evinde Fenerbahçe maçını izleyen zanlı, dışarda unuttuğu ayakkabılarından şüphelenilmesi üzerine Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası dedektiflerince yakalandı.

Bazı esnaf, ev sahibi ve kamu kurumlarına borcu olduğu için bunalıma girerek cinayeti işlediği belirtilen Ali Osman Ş.'nin (33), PTT şubesinden 600 metre ilerde oturduğu öğrenildi. Olaydan sonra 34 gün Sakarya, İstanbul, Mersin ve Antalya'da gizlenen zanlı, eve geldiğinde bot izinden yakalandı. Sabıkası olmayan ve işsiz zanlı, evine gelip Fenerbahçe maçını izlediği sırada ayakkabılarını dışarda unuttu. Evde Fenerbahçe maçını izleyen zanlının dışarda unuttuğu botunun resimlerini çeken polisler, olay yerindeki ayakkabı izleriyle karşılaştırınca şahsı gözaltına aldı.

34 GÜN EVİNE UĞRAMADI

31 Ocak'da merkez Yıldırım ilçesi Erikli Mahalle Konağı'ndaki PTT Şubesi'nde kimliği belirsiz bir kişi, 20 yıllık memur Sadık Özdemir'i 19 yerinden bıçaklayarak 4 bin YTL'yi gasp etti. Olayın ardından 34 gün boyunca soruşturmasını sürdüren Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Masası dedektifleri, mahalleye gelen yüzlerce kişinin ifadeleriyle robot resim çizdirdi. Zanlının bölgede oturduğu ihtimali üzerine araştırmalarını 1 kilometre karelik alanda yoğunlaştıran başta evsahibi olmak üzere bir çok kişiye borcu olan Ali Osman Ş.'nin şüpheli olabileceği üzerinde durdu. Zanlı tam 34 gün eve gelmeyince iyice şüphelenen ekipler Erikli Mahallesi'nde beklemeye başladı. Dün gece evine gelen Ali Osman Ş, dışarda botlarını unuttu. Unuttuğu botların fotoğrafını çeken polisler, bunları PTT şubesinden bulunan izlerle karşılaştırdı. İki izin de aynı olduğu anlaşılınca zanlı gözaltına alındı. Yapılan sorgulamadan sonra suçunu itiraf eden Ali Osman Ş, aşırı borcundan dolayı bu suçu işlediğini söyledi.

Polisin, olayda kullanılan suç aleti bıçak ve kanlı elbiseleri yok etmesinde zanlıya yardımcı olan İ.K ve D.Ş isimli şahısları da gözaltına aldığı öğrenildi. Detaylı sorgulamasının ardından zanlı Ali Osman Ş.'nin 'yağma amaçlı cinayet' suçundan adliyeye sevk edileceği bildirildi. Söz konusu olaydan sonra PTT görevli memuru Sadık Özdemir, kaldırıldığı Şevket Yılmaz Hastanesi'nde 11 gün yoğun tedaviye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.