kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
A. Bedevi

3 ülke önemli seçim

'Sizi dinini bilmeyen orangutanlar'
Malezya'da 1957'den beri iktidarda olan Ulusal Cephe koalisyonunun cumartesi günü yapılacak genel seçimleri yine kazanması bekleniyor. Şeriat yanlısı Pan- Malaysian Islami Partisi'nden bir vekil adayı, Başbakan Ahmed Bedevi'nin lideri olduğu Ulusal Cephe için "Dinini bilmeyen orangutanların partisi" dedi. Cevap gecikmedi: Bize orangutan diyenlerin dualarını Allah kabul etmez....

Medeniyetler ittifakıyla rakibini geçti
İspanya'da ise genel seçim için beklenen gün pazar. İktidardaki Sosyalist İşçi Partisi lideri ve Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero ana muhalefetteki Halk Partisi lideri Mariano Rajoy ile katıldığı TV tartışmasından galip çıktı. Zapatero Türkiye ile kurulan Medeniyetler İttifakı'nın önemini anlatırken rakibi proje için "gereksiz" dedi. Yapılan son anket Zapatero'yu 15 puan önde gösteriyor.

Seçime kadar muhaliflere internet yasak
İran'da 290 sandalyeli parlamentonun yeni üyelerini belirlemek için 14 Mart'ta yapılacak seçim için geri sayım başladı. İran hükümeti seçim günü ülkede internet bağlantısını "güvenlik gerekçesiyle" kesme kararı aldı. Muhalifler "sesimiz susturuluyor" görüşünde. Seçim Ahmedinecad'ın 2009'daki Cumhurbaşkanlığı seçimi için desteğini ölçmesi açısından da önemli.
Haberin fotoğrafları