kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ahmedinejad: Obama ABD Başkanı olamaz

Yeni Haber
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Demokrat Parti başkan adaylarından Barack Obama'nın, ''kullanılan bütün oyları alsa da ABD başkanı olamayacağını'' iddia etti. ..
Bakanlar kurulu toplantısından sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ahmedinejad, İspanyol El Pais gazetesine verdiği demeçte, ABD başkanlık seçimine ilişkin söylediklerinin dolaylı olarak Obama'ya destek şeklinde algılandığının belirtilmesi üzerine, ''sözlerinin Obama'ya destek olarak algılanmaması gerektiğini, kendisinin bir gerçeği ifade ettiğini'' söyledi.

Ahmedinejad, ''ABD içinden aldığımız bilgilere göre, Obama'nın başkan olmasına izin vermeyecekler. Bütün Amerikan halkı Obama'ya oy verse de onun başkanlığına izin vermezler'' diye konuştu. İran basınındaki haberlere göre Ahmedinejad, El Pais'e verdiği demeçte, ABD'de halkın iki seçenek dışında tercih hakkı olmadığını ifade etti ve ''Bu seçimler, dünyanın en antidemokratik seçimleri'' ifadesini kullandı.

Gazete muhabirinin, Obama'nın seçilmesi durumunda İran'la görüşmeye hazır olduğunu açıkladığını hatırlatması üzerine de Ahmedinejad, ''Ben iki yıldır ABD'nin mevcut başkanıyla (George Bush) gazetecilerin önünde tartışmaya hazır olduğumu söylüyorum. Konuşmanın, karşılıklı tartışmanın hiçbir mahzuru olmadığını düşünüyorum'' dedi. Ahmedinejad, İspanyol gazetesine verdiği röportajda, Obama'nın başkan olmasını ''çok uzak bir ihtimal olarak gördüğünü'' de vurguladı.

''11 EYLÜL İYİ İNCELENMELİ''

El Pais'e verdiği demeçte, New York'taki Dünya Ticaret Merkezine yapılan 11 Eylül saldırılarına ilişkin değerlendirmeler de yapan Ahmedinejad, 11 Eylül'ün çok önemli bir konu olduğunu ve iyi incelenmesi gerektiğini söyledi.

Saldırıların ardındaki gerçek nedenin ortaya çıkması için bir komisyon kurulması gerektiği düşüncesini dile getiren Ahmedinejad, gerçeğin ortaya çıkması ve 11 Eylül'e ilişkin yapılan spekülasyonların sona ermesi gerektiğini belirtti. Saldırılarla ilgili hiç kimsenin yargılanmadığını söyleyen Ahmedinejad, ''Bir uçağın kalkarak bir kuleye çarpması, istihbarat birimlerinin haberi olmaksızın gerçekleşemez. Bu olay, Orta Doğu'ya saldırmak için bir bahane oldu. Bu da saldırı konusundaki şüpheleri artırıyor'' diye konuştu.