kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Belediyenin kapattığı kavşaklar Osmaniye Mahallesi ADLİYE

Belediyeler kavgalı vatandaş mağdur

Hasan ERŞAN SABAH
Büyükşehir ile Bakırköy Belediyesi adliye yolu için birbirine girdi. Bakırköy kapatma kararı çıkarttı. Büyükşehir de tabelayla halka şikâyet etti..
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Bakırköy Belediyesi arasında "kavşak kavgası" yaşanıyor. Bakırköy Belediyesi, Osmaniye mahallesi ile yeni adliye binasına giden iki kavşak için "kamulaştırma bedeli verilmediği" gerekçesiyle mahkemeden kapatma kararı aldı. Mahkeme kararını Yargıtay'a taşıyan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kavşakları, "Bu yol Bakırköy Belediyesi'nin aldığı mahkeme kararı ile kapatılmıştır" yazılı tabelalar koyup demir bariyerlerle trafiğe kapattı. İki belediye arasında yaşanan kavşak kavgasında Ankara'dan gelecek yanıt beklenirken, çevre sakinleri, Osmaniye mahallesi ile adliyeye gidebilmek için kilometrelerce yol kat etmek durumunda kalıyor. Fıkralara konu olacak kavga, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Bakırköy Osmaniye mahallesi ile Bakırköy Adliyesi'nin yeni binasına giden yollara, E-5 Karayolu üzerinde iki ayrı kavşak inşa etmesiyle başladı. Bakırköy Belediyesi de 1998'de yan yol ve kavşak yapımına başladı ve 2003 temmuz ayından itibaren buraları hizmete açtı, bu arada Büyükşehir Belediyesi'nin "genişletme çalışması" adı altında söz konusu yerleri "bedel ödemeden" kamulaştırdığı gerekçesiyle mahkemeye gitti.

TABELAYLA ŞİKÂYET
Bakırköy Belediyesi 2 bin 800 metrekare yerin kendi mülkünde olduğunu belirterek, daha önce kendi yapmış olduğu yol için, kamulaştırmasız el atıldığı iddiasında bulundu. 2007 yılında açılan dava sonucunda mahkeme genişletilen yolun "söz konusu parsellerin Bakırköy Belediyesi mülkiyetinde olduğu" gerekçesiyle kapatılmasına karar verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de önce iki kavşağa "Bu yol Bakırköy Belediyesi'nin aldığı mahkeme kararı ile kapatılmıştır" yazan tabelalar yerleştirdi. Büyükşehir Belediyesi daha sonra da demir bariyerler koyarak kavşakları trafiğe kapattı. Bununla da yetinmeyip kararı Yargıtay'a temyiz etti. Kavgadan en çok çevre sakinleri zarar görüyor. Bu kavşakları kullanacak olan vatandaşlar iş ve evlerine gitmek için farklı güzergâhları kullandıkları için kilometrelerce yol kat etmek zorunda kalıyorlar. Bakırköy Adliyesi'nin yeni binasında hizmet veren personel de kavşak kapalı olduğu için yaklaşık 2 kilometre fazla yol yapmak zorunda kalıyorlar.