kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şirketler müşterilerini artık 3 boyutlu gözlükle tavlayacak

CeBIT Fuarı iş dünyasına yöneldi. Fuar Almanya Başbakanı Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ve Microsoft CEO'su Ballmer tarafından açıldı..
72 ülkeden 5 bin 800 firmanın katıldığı CeBIT Fuarı Almanya'nın Hannover şehrinde Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy ve Microsoft CEO'su Steve Ballmer tarafından dün açıldı. Bu yıl tüketici elektroniğinden uzaklaşarak daha çok iş teknolojilerine odaklanan fuarda katılımcıların ve ziyaretçilerin iş dünyasına yönelik çözümlere odaklanması bekleniyor. Bu yüzden fuara katılan ziyaretçi sayısı düşse bile ziyaretçilerin daha çok iş dünyasından olacağı tahmin ediliyor.

AKILLI ÜRÜNLER TANITILDI
CeBIT fuarında dikkat çeken teknolojilerin başında tarım tekstil ve mağazacılık sektörlerinde kullanılan akıllı araçlar ve yazılım çözümleri göze çarpıyor. Gelecek Parkı adı verilen bölümde 3 boyutlu gözlüklerle şirketlerin sunum yapması planlanıyor. Özellikle inşaat ve mimarlık bürolarının kullanabileceği çözümler yazılım firmaları tarafından sergilendi. "Telefunken ile marka yatırımı yapıyoruz ince ekranı kaçırmadık. İnce ekran TV'de Avrupa'da pazar payımız yüzde 12. Panel sıkıntısı yüzünden kârlılık düşse de biz bu yarışı kaybetmedik" diyen Vestel İcra Kurulu Üyesi Turan Erdoğan, Telefunken markası ile İspanya, Portekiz ve İtalya'da marka yatırımı yapacaklarını açıkladı

PAZAR PAYI AZALMADI
1997'den bugüne CeBIT'e katılan Vestel, CeBIT Fuarı'nda 26'ncı salonda dünya devi Samsung ve Sony Ericsson markalarıyla yan yana yer aldı. Vestel İcra Kurulu Başkan Vekili Turan Erdoğan Türkiye'nin ince ekran yarışında geri kalsa da Türkiye'nin teknolojik yüzünü tüm dünyaya sunduğunu ifade etti. Erdoğan, panel sıkıntısı yüzünden kâr marjının azaldığını ancak Vestel'in payının azalmadığını iddia etti. Telefunken markasını İtalya, İspanya ve Portekiz'de kullanmak üzere 1 ay önce anlaşma imzaladıklarını belitten Erdoğan katma değerlerini artırmaya çalıştıklarını söyledi.

SATIŞLAR ARTACAK
Çift haneli yıllarda düzenlenen futbol şampiyonaları yüzünden ince ekran televizyon satışlarının arttığını, Türkiye'de ortak panel üretimi için nabız yokladıklarını vurgulayan Erdoğan, Vestel'in bugün tüplü ve LCD televizyonlar ile dijital TV alıcılarında dünyanın en büyük üreticisi konumunda olduğunu belirterek Vestel'in dünya pazarlarındaki başarısının süreceğine işaret etti.