kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'den Genelkurmay'a tepki

Yeni Haber
Genelkurmay Başkanlığı'nın, siyasilerin yaptığı bazı eleştrilere verdiği sert karşılığa CHP'den tepki geldi:

"MUHATABIMIZ BAŞBAKANDIR. HAKARETLE HAKLILIĞINIZI KANITLAYAMAZSINIZ"

Genelkurmay Başkanlığı'nın ''eleştiriler hainlerden daha çok zarar veriyor'' şeklindeki bildirisine CHP'den yanıt geldi. CHP'nin yazılı açıklamasında; ''Biz demokratik bir tartışma içindeyiz. Muhatabımız Başbakandır'' denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: ''Muhatabımız Başbakandır. Biz demokratik bir tartışma içindeyiz. Muhatabımız Başbakandır. Kimse araya girmek için özel bir gayret sergilemesin. TSK'yı tartışmaların dışında tutmak sadece siyasilerin görevi değildir. Hakaret ederek haklılığınızı kanıtlayamazsınız. Tam tersine hakaret haksızlığın karinesidir. Cumhuriyet Halk Partisi, ''manzara-i umumiyeyi'' tarih penceresinden ibretle izlemektedir.''


CHP Mersin Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi İsa Kök ise, Genelkurmay Başkanlığının yaptığı açıklamayı, "maksadını aşan bir açıklama" şeklinde değerlendirdi.

Kök, "Genel başkanımız bu olayı çok net olarak ortaya koydu. Türkiye'de hiçbir taş yerinde değil. Kuzey Irak, dış politika taşlar yerinde mi? Türkiye'de tam olarak ne yerinde mi? Yeni Anayasa çalışmalarından içeriğinden Türkiye'nin haberi yok, ama ABD'de de anlatılıyor. Bunlar nasıl hazmedilecek" diye konuştu.

SİYASET KURUMU HASSAS DAVRANMALI

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ise, demokrasi ve siyasal yaşam seyrinin içerisinde olmaması gereklerin olduğunu belirterek, "Siyaset kurumunda ve siyaset sürecinde böyle şeyler yaşanabilir. Siyaset kurumunda tüm sınırlar ve kurallar Anayasada bellidir. Siyaset kurumunun hassas davranması gerekir" dedi.

(ANKA)