kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Atıştırmalık tüketimi düştü, açık pazar ve içkinin payında artış var

Hane Tüketim Endeksi'ne göre hızlı tüketim ürünleri talebi Ocak 2008'de bir önceki aya göre yüzde 2 düştü. Alkollü içki yüzde 24, açık gıda yüzde 21 arttı..
Ipsos KMG tarafından gerçekleştirilen Hane Tüketim Endeksi (HTE) sonuçlarına göre Ocak ayında hızlı tüketim ürünleri talebi bir önceki aya göre cari fiyatlarla yüzde 2 düşüş gösterdi. En fazla düşüş et ve işlenmiş et, şekerleme ve alkolsüz içecek pazarlarında yaşanırken en fazla büyüme ise alkollü içecek ve açık gıda pazarlarında gerçekleşti. Ipsos KMG tarafından 10 yıldır sürdürülen ve tüm Türkiye'yi temsilen 6 bin 200 haneden toplanan bilgilerle oluşturulan HTE Ocak ayı sonuçlarına göre tüketicinin yeni yıla tedirgin başladığı görüldü.

PSİKOLOJİK ORTAM ETKİLİ
Ocak ayında hızlı tüketim ürünleri talebi bir önceki aya göre cari fiyatlarla yüzde 2 düşüş gösterirken özellikle et ve işlenmiş et, şekerleme/atıştırmalık ürün ve alkolsüz içecek pazarlarında düşüş görüldü. Hane Tüketim Endeksi raporunda yer alan toplam hızlı tüketim harcamaları bir önceki yıl ile karşılaştırıldığında ise cari fiyatlarla yüzde 3 artış gerçekleşirken sabit fiyatlarla yüzde 6 düşüş gerçekleştiği dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl HTE'deki değişimler incelendiğinde 2007 yılının ocak ayından mart ayına kadar devam eden düşüşün ardından nisan ayı ile başlayan artış ekim ayında en yüksek düzeye çıkmış, kasımdan itibaren de tekrar düşüşe geçmişti.
Haberin fotoğrafları