kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kurt yatırımcı Buffett, Demokrat Parti adayları Hillary Clinton ve Barrack Obama'yı çok başarılı bulduğunu belirterek, "Bana kalsa ikisini de işe alırdım" diye konuştu.

Buffett: ABD resesyon içine girdi, hâlâ hisse fiyatları ucuz değil!

Ünlü yatırımcı Warren Buffett verdiği demeçte ABD ekonomisinin resesyona girdiğini belirterek, "Ancak ABD'nin içerisinde bulunduğu şartlar 1973 veya 1974'lerdeki gibi değil dedi..
WARREN Buffett, ABD ekonomisinin resesyonun içinde olduğunu ve "hisse fiyatlarının ucuz olmadığını" söyledi. CNBC televizyonuna konuşan Buffett, aynı zamanda artık, üç büyük tahvil sigorta şirketi MBIA, Ambac Financial Group ve FGIC Corp tarafından desteklenen 800 milyar dolarlık eyalet tahvili için garanti teklifini geri çektiğini belirtti. Ünlü yatırımcı açıklamasında ABD başkanlığı için yarışan iki Demokrat Parti adayı Hillary Clinton ve Barrack Obama'yı çok başarılı bulduğunu belirterek, "Bana kalsa ikisini de işe alırdım" dedi. Buffett, ABD ekonomisinin, "Sağduyulu bir bakış açısıyla şu an bir resesyonda" olduğunu ancak, ekonominin henüz art arda iki çeyrekte düşüşe işaret eden bir gayri safi yurtiçi hasıla kaydetmediğini söyledi. Petrol fiyatlarının yükseldiği ve hisselerin gerilediği ve derin bir ekonomik düşüş yaşadığı döneme gönderme yapan Buffett, şu anki ortamın "1973 veya 1974'lerdeki gibi olmadığını" söyledi. Geçen hafta cuma günü Buffett'ın sigorta ve yatırım şirketi Berkshire Hathaway dördüncü çeyrek kârında yüzde 18'lik bir düşüş olduğunu açıklamıştı. Buffett konuşmasında piyasalarda yaşanan dalgalanmaların hisse fiyatlarını dramatik şekilde düşürdüğüne değinerek, "6 ay önce bu kadar seçenek yoktu. Oysa şimdi yatırım fırsatları arttı" dedi. Buffett 12 Şubat'ta yaptığı açıklamayla 800 milyar dolarlık eyalet tahvilini yeniden sigortalamayı önermişti. Ancak bu teklif daha riskli tahvilleri içermiyordu. Tahvil sigorta şirketleri bu teklifi reddetti. Buffett, açıklamasında daha önceki teklifin artık "masada olmadığını" söyledi.
Haberin fotoğrafları