kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

LPG'li araç satışına yasak

Yeni Haber
Ankara Ticaret Odası (ATO), kent içinde binaların altında bulunan oto galerinde LPG'li araç satışını yasakladı.

ATO'dan yapılan açıklamada, ATO Meclisi'nde, Likit Petrol Gaz (LPG) dönüşümü yapılmış araçların oto galerilerin içinde, kapalı mekanlarda sergilenmesi ve satışına yasak getirilmesi kararı alındığı bildirildi. ATO Meclisi, LPG'li araç satışının yasaklanmasına ilişkin "Riayeti Mecburi Mesleki Kararı", Şubat ayı toplantısında aldı.

ANKARA'DA HER İKİ ARAÇTAN BİRİ LPG'Lİ

LPG'nin, benzin ve motorine göre ucuz olmasının yurttaşların araçlarının yakıt sisteminde LPG dönüşümü yapmasına neden olduğu belirtilen açıklamada, "Ankara'da her iki araçtan biri LPG'li. Türkiye'de bulunan 12.5 milyon LPG'li araçtan sadece 1 milyon 543 bini ruhsata işlenmiş. Yani her türlü güvenlik, sızdırmazlık kontrolleri Makine Mühendisleri Odaları tarafından yapılmış ve yetkili mercilerden alınan 'güvenli' raporuyla birlikte aracın ruhsatına da kaydettirilmiş durumda" denildi.

OTO GALERİCİLERİ İSTEMİŞ

ATO Başkanı Aygün, Ankara'da kent içinde araç satışı yapan oto galerilerinin çoğunlukla apartmanların zemin katlarında bulunduğunu hatırlatarak, "Apartman altlarında bulunan oto galerilerinde LPG'li araç satışı insan ve çevre güvenliğini tehdit ediyordu. Bizim üyelerimizin de LPG'li araç satışının kapalı mekanlarda yasaklanmasına ilişkin talepleri oldu" dedi.

Oto galerinden gelen talep doğrultusunda Motorlu Taşıt ve Yedek Parça Satıcıları Meslek Komitesi'nin aldığı kararın Şubat ayı Meclis toplantısından, Riayeti Mecburi Mesleki Karar olarak çıktığını bildiren Aygün, şöyle dedi:

"LPG'li araçların nerdeyse yüzde 88'i ruhsata işlenmemiş. Yani güvensiz ve kaçak yapılmış durumda. Bu araçların kapalı yerlerde satılması vatandaşların can güvenliğini tehdit ediyor. Vatandaşları korkulu rüya görmekten kurtardık. Meclisimizde aldığımız karar doğrultusunda bundan böyle, LPG'li araçlar oto galerin içinde sergilenmeyecek ve satılmayacak. Yasağa uymayan üyelerimize, uyarı cezasından para cezasına, üyelikten çıkarmaya kadar varan bir dizi ceza uygulayacağız."

(ANKA)