kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Saraya otomobilin bagajında giriyordum"

Yeni Haber
Prenses Diana'nın ''hayatının aşkı'' olarak bilinen Pakistan asıllı kalp cerrahı Hasnat Han, ilişkileri boyunca Prenses'in ölümüne kadar ikamet ettiği Kensington Sarayına Diana'nın uşağı Paul Burrell'in otomobilinin bagajında girdiğini itiraf etti.

Londra'da Yüksek Mahkeme tarafından yürütülen Diana'nın ölümüyle ilgili soruşturma için gönderdiği yazılı ifadede, hep kendisinin Diana'yı terk ettiğinin düşünüldüğünü oysa gerçekte ayrılmayı isteyen tarafın Prenses olduğunu açıklayan Han, Prenses'in kendisini Dodi El Fayed'in aile servetinden başı döndüğü için bıraktığını da öne sürdü.

Diana'nın Dodi ile ilişkisinin Muhammed El Fayed'in tatil teklifini kabul etmesiyle başladığını öne süren Han, bu tatil sırasında El Fayed ailesinin güney Fransa'daki villasında kalan ve yatlarıyla gezen Diana'nın kendisinden ayrılma noktasına geldiğini söyledi.

''Sanırım Diana o tatilde benim ona veremeyeceğim her şeyi Dodi'nin verebileceğini anladı'' diyen Hasnat Han, ''El Fayed'in parası çoktu ve ona ihtiyaç duyduğu güvenliği sağlayabilecek durumdaydı. El Fayed ailesinden hiç kimseyi 6-7'den az korumayla gezerken göremezdiniz. Diana, onların yanında kendisini güvende hissetti'' dedi.

Kendisinin de Diana ile ilişkisinin ortaya çıkmasının ardından ölüm tehdidi aldığını açıklayan Han, gönderilen nefret dolu maillerde fotoğrafları üzerinden çeşitli uzuvlarının kesildiğini de öne sürdü.

İlişkileri boyunca Prenses'in ölümüne kadar ikamet ettiği Kensington Sarayına Diana'nın uşağı Paul Burrell'in otomobilinin bagajında girdiğini de itiraf eden Hasnat Han, mahkemeye gönderdiği yazılı ifadede ayrıca, Diana'nın bir zaman ilişki içinde olduğu koruması Barry Mannakee'nin ölümüne yol açan motosiklet kazasının bir suikast olduğuna inandığını da belirtti.

(AA)