kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Memura zam ne zaman?

Yeni Haber
CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, memur ve emekli maaşlarına ilk 6 ay için yapılan yüzde 2'lik zammın, gerçekleşen enflasyon karşısında 2. ayda eridiğini belirterek, ''Memur ve emekli maaşlarına bundan sonraki her ay için enflasyon oranında zam yapacak mısınız?'' diye sordu.

Ersin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde, Hükümetin 2008 yılı enflasyonunu yüzde 4 olarak tahmin ederek, memur ve emekli maaşlarına ilk 6 ay için yüzde 2 zam yaptığını anımsattı.

Bu yılın ilk 2 ayının enflasyon toplamının yüzde 2,11 olduğuna işaret eden Ersin, ''AKP Hükümetinin 2008'in ilk 6 ayı için, memur ve emekli maaşlarına yaptığı zam, gerçekleşen enflasyon karşısında daha 2. ayda erimiştir. Enflasyonun önümüzdeki aylarda artarak devam edeceği anlaşılmaktadır'' dedi.

Ersin, ''Önümüzdeki 4 ay için nasıl bir tedbir düşünüyorsunuz? Memur ve emekli maaşlarına bundan sonraki her ay için enflasyon oranında zam yapacak mısınız? 'Memur ve emekliyi enflasyona ezdirmeyeceğiz' sözünüzü tutacak mısınız?'' sorularını yöneltti.

AA