kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

FC Sevilla:5 - Fenerbahçe:5

Yeni Haber
Şampiyonlar Ligi'nde müthiş bir başarı göstererek gruplardan çıkan ve son iki yılın UEFA şampiyonu Sevilla'yı ilk maçta Kadıköy'de 3-2 mağlup eden Fenerbahçe, İspanya'da 90 dakikayı 3-2 yenik kapatarak maçı uzattı. 15'er dakikalık 2 yarı oynanan uzatmalarda gol olmayınca maç penaltı vuruşlarına kaldı. Penaltılarda Fenerbahçe Sevilla'ya karşı sağladığı 3-2'lik üstünlükle tarihinde ilk defa adını çeyrek finale yazdırdı.

Penaltılarda gollerimiz Vederson, Aurelio ve Kezman'dan gelirken, kaleci Volkan 3 penaltıyı kurtararak Fenerbahçe'nin turu geçmesine büyük katkı sağladı.

ÇEYREK FİNALE ÇIKAN DİĞER TAKIMLAR

FC Barcelona (İspanya)-Celtic Glasgow (İskoçya) (1-0) İlk maç (3-2) Tur atlayan takım: FC Barcelona

AC Milan (İtalya)-Arsenal (İngiltere) (0-2) İlk maç (0-0) Tur atlayan takım: Arsenal

Manchester United (İngiltere)-Olympique Lyon (Fransa) (1-0) İlk maç (1-1) Tur atlayan takım: Manchester United

Şampiyonlar Ligi'nde büyük bir başarı göstererek gruplardan çıkan ve son iki yılın UEFA şampiyonu Sevilla'yı ilk maçta Kadıköy'de 3-2 mağlup eden Fenerbahçe, rövanş maçına çok şanssız başladı. Peşpeşe gelen sarı kartlar ve 9 dakika geride kalmışken 2 - 0 geriye düşmesi oyuncuların demoralize olmasına neden oldu. Daha sonra dengeyi kuran temsilcimiz Fenerbahçe, Deivid ile aradığı golü bulsa da Kanoute'nin golüne engel olamadı.

UEFA Kupası'nı kazandığı son iki sezonda sahasında oynadığı 14 maçta sadece 1 mağlubiyet alan Sevilla'da ilk maçta forma giyen Duda'nın yerine bu sezonun yıldızı Capel forma giyerken, özellikle ilk yarının son 10 dakikasında temsilcimiz Fenerbahçe karşısında sıkıntılı anlar yaşadı.

5. dakikada İspanya ekibi öne geçti. Bu dakikada Selçuk'un Keita'ya yaptığı faulü Daniel Alves kullandı. Kaleyi tam cepheden gören açıdan yaklaşık 30 metreden vurduğu sert şutta, kaleci Volkan üzerine gelen topu adeta içeriye yumrukladı ve meşin yuvarlak ağlara gitti: 1 - 0.

7. dakikada bu defa da Deivid'in yaptığı faulde atışı yine Daniel Alves kullandı. Barajı aşan top üstten auta çıktı.

9. dakikada fark ikiye çıktı. Bu dakikada gelişen Sevilla atağında Keita yaklaşık 30 metreden sol ayağı ile çok sert vurdu, kaleci Volkan üzerine gelen topu yumruklamak istedi ancak eline çarpan top ağlara gitti: 2 - 0.

13. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Uğur'un sol kanattan taşıyıp aut çizgisi üzerinden yaptığı ortada kaleci Palop, Kezman'dan önce davranarak çıkıp topu kontrol etti ve tehlikeyi büyümeden önledi.

18. dakikada sağ köşeden kullanılan kornerde ön direkte Luis Fabiano gelen topa kafayı vurdu, Volkan'ı geçen ve yükselen top Fenerbahçe kalesi üst ağlarında kaldı.

20. dakikada Fenerbahçe farkı bire indirdi. Bu dakikada Vederson'un soldan ortasında Kezman yükseldi ancak top başının üzerinden geçti, arka direkte Deivid'in şutunda topu Adriano güçlükle kornere attı. Atışı Alex kullandı, Kezman'dan seken topu önünde bulan Deivid'in sert şutunda meşin yuvarlak Sevilla ağlara gitti: 2 - 1.

24. dakikada Fenerbahçe'de Deivid ve Kezman'ın ceza yayı etrafında yaptığı verkaçlarda defansın araya girerek geriye çıkardığı topa Vederson yerden sert vurdu, Sevilla kalecisi Polap'un kontrolünde meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

38. dakikada Edu'nun yaptığı harekete hakem faul kararı verdi. Atışı Luis Fabiano kullandı. Kaleyi hafif sağ çaprazdan gören açıdan atılan sert şutta barajı aşan top yandan az farkla auta çıktı.

41. dakikada Sevilla farkı yeniden ikiye çıkardı. Bu dakikada ceza sahası dışından Daniel Alvez'in Selçuk'u akarte edip yaptığı ortada, ceza sahası içinde Kanoute topu göğsünde kontrol etti, Edu ve Lugano'ya rağmen dönüp vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı kaleci Volkan'ın solundan ağlara gönderdi: 3 - 1.

45+1'de Sevilla ceza sahası içinde oluşan karambolde önce Alex, ardından Deivid vurdu ikisinde de top defanstan sekti. Dönen topu sol çaprazda Uğur kaleye gönderdi, bu defa da top defansa çararaz kornere çıktı. Atışı sol köşeden Alex kullandı, Deivid'in vuruşu defanstan döndü, Mehmet Aurelio topuğuyla Edu'ya çıkardı, bu oyuncunun sert şutunda ise Palop'u geçen topu çizgi üzerinden Poulsen çıkardı ve golü önledi.

Karşılaşmanın ilk yarısı da 3 - 1 Sevilla'nın üstünlüğünde sona erdi.

İKİNCİ YARI

49.
dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Uğur'un soldtan taşıyıp yaptığı ortaya ceza sahası içinde Alex yükselip kafayı vurdu, meşin yuvarlak üstten az farkla auta çıktı.

60. dakikada Kezman'ın Daniel Alves'den aldığı topu Mehmet Aurelio'ya kazandırdı, bu oyuncu da ceza sahasına girmeden önce Escude ve ardından da Poulsen'i geçip sert vurdu, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

70. dakikada Vederson'un yaptığı faulde sağ çaprazdan Daniel Alves'in kullandığı serbest vuruşta arka direkte Keita kafayı vurdu, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

74. dakikada Vederson'un Luis Fabiano'ya yaptığı faulde atışı Daniel Alves kullandı. Yaklaşık 30 metreden Sevilla'lı oyuncunun vurduğu sert şutta, barajı aşan top direğin dibinden auta çıktı.

79. dakikada Fenerbahçe farkı tekrar bire indirdi. Bu dakikada Alex'in yaklaşık 40 metreden kullandığı serbest vuruşta Lugano'nun başının üzerinden geçen topla Deivid altıpas içinde buluştu, düzeltip vuruşunda meşin yuvarlak yan direkten döndü. Deivid ikinci kez vurduğu topu ağlara gönderdi: 3 - 2.

87. dakikada Daniel Alves'in sağdan ortasında Keita ceza sahası içinde kafayla topu kale içine gönderdi arda direkte Renato yarım voleyi vurdu, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

89. dakikada Alex'in sol köşeden kullandığı kornerde top defanstan sekti, ceza yayı önünde topu önünde bulan Uğur'un sert şutu yandan az farkla auta çıktı.

Karşılaşmanın normal süresi de 3 - 2 Sevilla'nın üstünlüğünde sona erdi. Ancak ilk maçı da Fenerbahçe 3 - 2 kazandığı için Sevilla - Fenerbahçe mücadelesi uzatmaya gitti.

UZATMA DAKİKALARI

96. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Vederson, Uğur'dan aldığı pasla sol çaprazdan çizgiye indi, ceza sahasına girer girmez vuruşunda ön direğin dibinde kaleci Palop topu kontrol etti.

97.
dakikada Fenerbahçe'nin iki golüne imza koyan Deivid'in ceza sahası dışından vurduğu sert şutta meşin yuvarlak kaleci Palop'un kontrolünden yandan auta çıktı.

103. dakikada Daniel Alves'in kullandığı serbest atışta Fenerbahçe ceza sahasına gelen topa Renato'nun yaptığı kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

120. dakikada Vederson'un Daniel Alves'e yaptığı faulü yaklaşık 25 metre mesafeden ceza sahası sağ köşesinden yine Daniel Alves kullandı, sert şutunda meşin yuvarlak barajda kaldı.

Karşılaşmanın 30 dakikalık uzatma dakikaları da 3 - 2 Sevilla'nın üstünlüğünde sona erdi. Karşılaşma ise seri penaltılara kaldı.

SERİ PENALTI ATIŞLARI

İstanbul'da oynanan ilk maçı 3 - 2 kazanan Fenerbahçe, rövanş maçında bu gece Sevilla'ya 3 - 2 yenilince maç önce uzatmalara gitti. Ardından uzatmalarda da sonuç değişmeyince seri penaltı atışlarına geçildi.

Ev sahibi Sevilla'da Kanoute ve Dragutinoviç atışlarını gole çevirirken, Escude, Maresca ve Daniel Alves'in penaltı vuruşlarını kaleci Volkan kurtardı.

Temsilcimiz Fenerbahçe'de ise Vederson, Mehmet Aurelio ve Kezman'ın vuruşları gol olurken, Edu'nun penaltısını ise kaleci Palop kurtardı. Sevilla'nın 5. penaltısını da kaleci Volkan kurtarınca, Fenerbahçe son penaltıyı kullanmadı ve turu geçerek çeyrek finale adını yazdırdı.

ZICO: ''EN ÇOK MAÇIN KAZANMA BİÇİMİNE SEVİNDİM''

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. turunda Sevilla'yı eleyerek çeyrek finale yükselen Fenerbahçe'de, teknik direktör Zico, ''En çok maçın kazanma biçimine sevindim'' dedi.

Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Zico, ilk 10 dakikada 2-0 yenik duruma düşmelerine karşın maçı kazanma isteğini takım olarak hiç bırakmadıklarını vurgulayarak, ''Oyun tarzımızı değiştirmeden ve korkusuzca oynadık. Kaleci Volkan'a güvenim tam. Her zaman ona inancımı söyledim. İlk 2 gol de hatası vardır, yoktur, bu tartışılır. Devre arasında onunla konuşma yaptım ve 'kesinlikle başını eğme dik tut. Bu takıma büyük başarıları kazandıran da sendin. Penaltılarda da artık sıra sende' diye söyledim. Hem Volkan, hem de Tanrı benim sözümü dinledi'' diye konuştu.

Doğum gününde dün Fenerbahçeli futbolcuların kendisine küçük bir kutlama yaptıklarını kaydeden Zico, ''İlk defa bir doğum günümde ailem yoktu ama Fenerbahçe ailesi vardı ve bana verdikleri sözü tuttular. Verdikleri hediye için teşekkür ederim'' dedi.

''FENERBAHÇE'YE, DÜNYANIN EN BÜYÜK ŞANSINI DİLİYORUM''

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında penaltılarla Fenerbahçe'ye 3-2 yenilen Sevilla'da, teknik direktör Manolo Jimenez, ''Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde bundan sonra nereye kadar gider bilemem ama Fenerbahçe'ye dünyanın en büyük şansını diliyorum'' dedi.

Her iki takımın da çok iyi oynadığını, sorunun yalnızca savunmada olmadığını ifade eden Manolo Jimenez, ''Asla 2-0'dan ya da 3-1'den sonra maçı kazandığımızı düşünmedik. Fenerbahçe'nin gol atmak için geleceğini ve bunu yapabileceğini biliyorduk. Her iki takım da turu geçmeye layıktı ama penaltılarda üst tur Fenerbahçe'nin oldu'' diye konuştu.

Oldukça üzgün olduğu gözlenen İspanyol teknik adam ayrıca, ''Futbolcuların paniğe girme sorununu tüm sezon yaşadık ve bunu çözmek için psikologlara bile danıştık, ancak onlar bile çözemediler. Takımım her zamanki savunma, duran toplardan gelen ataklar ve panikten maçı yitirdi'' dedi.

Stat: Ramon Sanchez Pizjuan

Hakemler: Massimo Busacca, Matthias Arnet, StCuhat (İsviçre)

Sevilla: Palop 6, Daniel Alves 7, Dragutinovic 6, Escude 6, Adriano 6, Navas 6 (Dk. 104 Kone 4), Poulsen 5 (Dk. 91 Maresca 5), Keita 7, Capel 6, Kanoute 6, Luis Fabiano 7 (Dk. 78 Renato 5)

Fenerbahçe: Volkan 8, Gökhan 8, Lugano 7, Edu 8, Vederson 7, Deivid 8, Mehmet Aurelio 8, Selçuk 6 (Dk. 63 Semih 6), Uğur 6 (Dk. 111 Colin Kazım ?), Alex 7 (Dk. 111 Ali Bilgin ?), Kezman 7

Goller: Dk. 5 Daniel Alves, Dk. 9 Keita, Dk. 41 Kanoute (Sevilla), Dk. 20 ve 79 Deivid (Fenerbahçe)

Penaltılar: Kanoute, Dragutinovic (Sevilla), Vederson, Mehmet Aurelio, Kezman (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 5 Selçuk, Dk. 7 Deivid, Dk. 13 Gökhan, Dk. 73 Vederson, Dk. 100 Kezman (Fenerbahçe), Dk. 67 Keita, Dk. 90 Daniel Alves (Sevilla)
Haberin fotoğrafları
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Beşiktaş 24 16 4 4 37 23 52
2 Galatasaray 24 15 6 3 46 19 51
3 Fenerbahçe 24 15 6 3 48 25 51
Tümünü göster...
4 Sivas 24 16 3 5 35 17 51
5 Kayseri 24 12 9 3 39 19 45
6 Trabzon 24 9 5 10 33 30 32
7 Denizli 24 8 6 10 30 31 30
8 G.B. Oftaş 24 7 8 9 24 25 29
9 Ankaragücü 24 7 8 9 23 31 29
10 G.Birliği 24 7 7 10 34 33 28
11 Konya 24 8 4 12 27 44 28
12 Bursa 24 6 9 9 24 27 27
13 Gaziantep 24 7 6 11 27 37 27
14 İ.B.B. Spor 24 6 8 10 30 33 26
15 Ankaraspor 24 5 9 10 24 30 24
16 Ç.Rize 24 6 5 13 24 46 23
17 V.Manisa 24 5 7 12 33 44 22
18 Kasımpaşa 24 4 4 16 17 41 16
21:45
Sevilla - Fenerbahçe
Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçı
Haftanın Maçları
24. Hafta
 Konya 1  
  Trabzon 0  
 Kasımpaşa 0  
  G.Birliği 0  
 V.Manisa 1  
  İ.B.B. Spor 1  
 Ankaragücü 0  
  Fenerbahçe 0  
 Ç.Rize 0  
  G.B. Oftaş 0  
 Ankaraspor 1  
  Gaziantep 1  
 Kayseri 1  
  Denizli 1  
 Bursa 0  
  Sivas 1  
 Beşiktaş 1  
  Galatasaray 0  
Haftanın Maçları
25. Hafta
 G.Birliği Beşiktaş Cuma 20:00  
 Denizli Ankaraspor Cumartesi 13:30  
 İ.B.B. Spor Konya Cumartesi 13:30  
 Galatasaray Kayseri Cumartesi 19:00  
 G.B. Oftaş Bursa Pazar 13:30  
 Gaziantep Ç.Rize Pazar 13:30  
 Sivas Ankaragücü Pazar 13:30  
 Trabzon Kasımpaşa Pazar 15:00  
 Fenerbahçe V.Manisa Pazar 19:00