kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Emeklilerin maaş isyanı!

Yeni Haber
Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli aylıklarına yapılan 6 aylık zammın enflasyon karşısında 2 ayda ''eridiğini'' ifade ederek, iyileştirme talebinde bulundu.Ergün, yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Şubat ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

Yılın ilk 6 ayı için emekli aylıklarına öngörülen enflasyon hedefine göre yapılan yüzde 2 oranındaki artışın Şubat ayını bile çıkartmaya yetmediğini ifade eden Ergün, 2 aylık enflasyonun kümülatif yüzde 2,10'a yükseldiğini dile getirdi. Ergün, şöyle konuştu:

''Emeklilere yapılan yüzde 2 oranındaki zam adeta buhar olup uçtu. 2008 yılının ilk 6 ayı için işçi, BAĞ-KUR ve memur emeklilerine, ilk 6 ay için öngörülen enflasyon rakamı olarak tespit edilen yüzde 2 oranında artış yapılmıştı. Ancak, daha yılın ilk ayında gerçekleşen yüzde 0,80 ve ardından da Şubat ayında gerçekleşen yüzde 1,29 oranlarındaki enflasyon rakamlarıyla bu hedef şimdiden aşılmış oldu.

Ardı ardına gelen zamlar yüzünden şaşan enflasyon rakamları, bizleri de şaşkına çevirmiştir. Taban aylıklarımızda günlük 40 YKr anlamına gelen zamları daha içimize sindiremeden bir de enflasyon şoku yaşamaktayız. Yüzde 87'si açlık sınırının altında kalan emeklilerimiz, yaşadıkları bu şoktan kurtulmak için suni teneffüse ihtiyaç duymaktadırlar.''

Enflasyon rakamının emekli aylıklarına yapılan zammı geride bırakması nedeniyle aylıklarda iyileştirme ihtiyacı doğduğunu belirten Ergün, ''Yılın ikinci ayında enflasyonun altında kalan aylıklarımıza ek bir iyileştirme yapılması gerektiği son derece açıktır. Aksi takdirde enflasyon canavarı bütün emekli, dul ve yetimleri daha 4 ay boyunca inletmeye devam edecektir ki, bunu ne bizler ne de hükümet arzulamayacaktır. Çünkü bunun adı olsa olsa sosyal yıkım olur'' dedi.

AA