kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Gece Yolcuları üçüncü albümlerini çıkardı.

Hesap kitap olmadan hareket ediyoruz!

ASLI ÖRNEK - GÜNAYDIN
Son albümlerinde Aysel Gürel'in 'Değer mi' adlı sevilen şarkısını seslendiren Gece Yolcuları, sırf cover yapmadıklarını, içlerinden gelen müziği tercih ettiklerini söylüyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Hesap kitap olmadan hareket ediyoruz!
Türkiye'deki rock müzik dünyasında 15 yıldır var olan 'Gece Yolcuları', üçüncü albümleri 'Kalbin Kadar Yakın'la müzik marketlerdeki yerini aldı. Önceki albümlerinde Semiha Yankı'nın 1975 yılında Eurovision'da söylediği 'Seninle Bir Dakika'yı cover yapan grup, şimdi de Sezen Aksu'dan dinlediğimiz, sözlerini Aysel Gürel'in yazdığı 'Değer mi' şarkısını yorumluyor. Grubun davulcusu Bülent Albayrak ve vokali Edis İlhan ile yeni albümü ve müzik piyasasını konuştuk...
* Edis İlhan: Grup üyelerimiz Yasin ve Bülent askerden geldikten sonra stüdyoya kapandık ve yedi ayda bu albümü bitirdik.
* Bülent Albayrak: Albümün çıkış parçası 'Değer mi?' Bu şarkıyla taşımak istediğimiz enerjiyi başarıyla yansıttığımızı düşünüyoruz. Tabii ki albümün genelinde aynı enerji mevcut...

COVER'IN DA GARANTİSİ YOK
* E.İ: Cover ile çıkış yapmanın handikapını düşündük. Aynı zamanda yıllardır müzik dinliyoruz. 'Değer mi' bizi gerçekten yükseltti. Birileri cover yapmayı ticari bulabilir ama 13 şarkılık albümümüzde haddinden fazla iyi parça var. Rap bile var! Değişik bir şey yaptığımızda herkesin gözünün içi parlıyorsa, düşünmeden bunu yapıyoruz. Hesap kitap olmadan hareket ediyoruz.
* B.A: Sonuçta biz bu parçayı üretecinin izniyle aldık ve kendi parçamız gibi emek harcayarak albüme koyduk. 'İhtiyacınız mı var?' diyenler olabilir ama bizim ihtiyacımız olsaydı emin olun, o parçayı albüme koymazdık. Cover'ın da bir garantisi yok yani! Son dönemde insanları depresyona uğratacak o kadar çok şey oldu ki, biz de yaşam enerjisini yükseltecek bir şeyler yapmak istedik.
* E.İ: Ben ve Uğur makine mühendisiyiz. Bülent coğrafya, Murat fotoğraf okudu, aramızda işletmeci olan da var. Fakat hayat bizi bir ayrıma getirdi. Ya müzik yapacaktık ya da eğitimini aldığımız mesleğimizi... Biz üniversite yıllarından beri barlarda müzik yapan bir grubuz. Bize göre ikisini de yapmak birinin hakkını verememek anlamına geliyordu. Umarım sadece müzikle yaşayıp, albümlerimizi yapacak şekilde para kazanırız. Bu bize yeter.
Haberin fotoğrafları