kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Film ve müzik indirenlerin bağlantıları kesilecek

12.02.2008
İngiltere'de internetten film ve müzik indirenlerin bağlantılarının servis sağlayıcılar tarafından kesilmesini öngören yasanın hazırlıklarının tamamlandığı bildirildi...
Korsana karşı savaş çerçevesinde hazırlanan yeni yasa, servis sağlayıcısı şirketleri bu konuda kesin ve katı bir tutum içine girmeye zorlayacak.

Servis sağlayıcılar, internetten film ve müzik indirdiğini tespit ettikleri abonelerinin internet bağlantılarını kesmek zorunda kalacak.Yasaya göre, yasa dışı film ve müzik indirdiğinden kuşku duyulan aboneler önce birer mail gönderilecek uyarılacak. Aynı durumun ikinci kez tekrarlanması halinde, abonenin internet bağlantısı belli bir süreyle kesilecek. Yasa aynı suçu işlemekte ısrar eden kullanıcıların üçüncü kez yakalanmaları halinde, servis sağlayıcılarıyla olan anlaşmalarının iptal edilmesini ve internet bağlantılarının da tümüyle kesilmesini emredecek.

Yasa, uygulamayı takipte eksikliği görülen servis sağlayıcılarına da yaptırımlar içeriyor. Buna göre, kuralları çiğnediği tespit edilen abonelerine gerekli cezaları uygulamayan servis sağlayıcısının da mahkemeye verilmesi ve yasanın çiğnendiği vakaların mahkemeye delil olarak sunulması öngörülüyor.

İngiltere'de her yıl 6 milyon broadband kullanıcısının yasa dışı olarak internetten film ve müzik kopyaladıkları tahmin ediliyor. Film ve müzik yapımcılarıysa bu şekilde bütün copyright'larının çiğnendiğini ve her yıl milyonlarca sterlinlik kayba uğradıklarını belirtiyor.