kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

PKK'ya 2 tonluk darbe!

Yeni Haber
Sınır ötesi kara harekatıyla terör örgütü PKK'ya yönelik ciddi darbeler vuran güvenlik güçleri, örgütün gelir kaynaklarının kurutulması yönünde de büyük başarılara imza atıyor.

Terör örgütünün en büyük finans kaynakları arasında yer alan uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele kapsamında güvenlik güçleri, 2008 yılının 2 aylık döneminde 2 ton uyuşturucu madde ele geçirdi.

Terör örgütüne yönelik operasyonlar sebebiyle sınır bölgesinde güvenlik tedbirlerinin artması, zehir tacirlerinin uyuşturucu sevkiyatını zorlaştırdı. Eroin maddesini sınırdan geçiremeyen uyuşturucu tacirleri, iç piyasada esrara yöneldi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin geçen hafta 500 kilo esrar maddesini ele geçirmesi bunun en büyük kanıtı.

Terör örgütünün finans kaynakları arasında bulunan uyuşturucu kaçakçılığına karşı da mücadele veren güvenlik güçleri, önemli başarılara imza atıyor.

PKK'nın ana gelir kaynaklarından birisi olan kaçakçılığın sınır illerinde yapıldığını dikkate alan Mehmetçik, Hakkari, Van ve Şırnak gibi illerde operasyonlarını yoğunlaştırdı. 2008 yılının ilk 2 aylık döneminde güvenlik güçleri, 199 kilo 708 kilo eroin maddesi ele geçirdi.

Özellikle iç piyasada üretilip tüketilen esrar kaçakçılarına da büyük darbe vuran Mehmetçik, bu dönemde tam 1 ton 166 kilo 476 gram kubar esrar maddesi ele geçirdi. Ayrıca 545 kilo 414 gram da toz esrar maddesi ele geçirildi. 257 kilo 720 gram kenevir tohumu yakalayan güvenlik güçleri, bin 677 adet kök keneviri ele geçirdi. Terörist avının yanında zehir tacirlerine göz açtırmayan Mehmetcik, 440 gram kokain, 238 bin 914 adet sentetik hap ile 800 litre de asit anhidrit yakaladı.

Güvenlik güçleri, yaptığı başarılı çalışmalar sonucu ele geçirilen yüklü miktardaki uyuşturucunun terör örgütüyle bağlantısını da ortaya çıkardı.

Terör örgütünün uyuşturucu trafiğini yönlendirmeye devam ettiğini açıklayan Genelkurmay Başkanlığı ise "Ele geçirilen yüklü miktardaki uyuşturucu ve patlayıcı madde arasındaki bağlantı, Türk Silahlı Kuvvetleri için yeni keşfedilmiş değildir. PKK terör örgütünün bu yönü, çeşitli vesilelerle Türk ve dünya kamuoyunun dikkatine sunulmuştur. Öte yandan, örgütün yasa dışı bu tür faaliyetlerine destek sağlayan işbirlikçilerin; vatandaşlarımız, askerlerimiz ve güvenlik görevlilerimizin akan kanından birinci derecede sorumlu oldukları unutulmamalıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri, eli kanlı PKK terör örgütü ile ona doğrudan veya dolaylı destek veren çevrelerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecek ve gerçek yüzlerini ülkemize ve dünyaya göstermeye devam edecektir." ifadelerini kullanmıştı.

CİHAN