kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Dikkat dikkat! Recep İvedik çıkabilir!

Sinemaya mı geldim, geleneksel Recep İvedikler buluşmasına mı belli değil. Önüm arkam sağım solum Recep İvedik sanki. Üstelik geçen hafta bu yüzden, sırf bu kalabalık ve gişedeki R.İ. tipleri yüzünden üç kere sinemanın kapısından döndüm. Bir yandan da merak gırla. Nedir bu ilgi, bu kıyamet? Hafta içi gündüz seanslarında bile yer bulmak imkansız. Sanırısınız maç çıkışından Kanyon'a, İstinye Park'a, Atlas Pasajı'na otobüs kaldırmışlar. (Üç sinemayı da denedim) Bu da Şahan'ın bir çeşit başarısıdır! Beğensek de beğenmesek de şapka çıkartılmalıdır. Gişede rekora koştuğuna göre adam işini biliyor. İsteğimiz kadar yüzümüzü ekşitelim, talep gören buymuş meğer.

İŞİN SUYU ÇIKMIŞ
Neyse, sonunda cumartesi gözümü karartıp Kanyon Sinemaları'na gittim. Yine aynı kalabalık, yine kadın süzen, eşek muhabbeti yapan, Recep İvedik'ten hallice, ancak açık tribünde görebileceğiniz, daha önce hiçbir filmde denk gelmediğiniz o erkek kitlesi. Öyle kalabalıklar ki Benim sinema salonları yönetimlerinden sırf bu film için bir ricam olacak. Hani Varan'dan otobüs bileti alırken sorarlar ya 'Baağyan yanı mı istersiniz, bay yanı mı?" Lütfen aynı muameleyi Recep İvedik'e bilet satarken de yapsınlar. Çünkü sinema seyircilerine bir haller olmuş. Erkek kısmı Recep İvedik işine vurulmuş ve işin suyu şimdiden çıkmış. İlk defa bir sinema salonunda kadın olarak rahatsız oldum. Neyse, filme gelince zaten Recep İvedik tipi belli. Bol kıllı, şişman, kaba, saçma sapan bir özgüven sahibi, geğiren, yellenen, işine gelmeyince 'Gonuşma layyyn' çeken öz be öz bir ayı! Ben yellenmeye ya da okkalı edilen küfürlere gülen seyircilerden değilim. Zaten Recep İvedik'te de kokusu bulunan Amerikan gençlik komedilerini de sevmem! Ama o kadar arka arkaya aynı muhabbet dönüyor ki sonunda sinirim bozuluyor ve gülmeye başlıyorum. Al sana Recep İvedik! Bu arada salondaki gençler filme bayılıyorlar. Kahkaha kıyamet! Acaba bende mi bir gariplik var? Yaşlanmış olabilir miyim? Ama film gelişmiyor, taş üstüne taş konmuyor, bir yere varmıyor ki. Esprinin altını doldur, canımı ye! Arka arkaya skeçleri dizmişler sanki. Bir de tutmuş bir televizyon programında Recep İvedik'e 'halk kahramanı' demişler. Bizim halk kahramanımız bu mu yani? Peki!

AYILIĞA KATKI...
Şimdi "Çemkirmeyi bırak da gişeye bak gişeye" demeyin. "Paramı verdim, eğlendim, kafamı dağıttım" diyenlere lafım yok tabii. Ama ben bu gişeye gişe demem, diyemem. Aynı seyirci kitlesi sinemada ayda kaç film izliyor merak ediyorum doğrusu. Ayrıca R.İ.'nin Türk Sineması'na katkısı olacak mı? Onu da bilemiyorum, hatta zannetmiyorum. Tabii Recep İvedik'in bazı erkeklerin ayılığının gelişmesine katkısı olacağı kesin! R.İ.'ye bayılan genç erkekler şimdiden geğirmeyi, zortlatmayı, 'Gonuşma laayyn' demeyi marifet zannediyorlar bile... (Tespit için sinema çıkışlarını gözlemlemeniz yeterli) Cümlemize hayırlı olsun! Kızlar! Dikkat Recep İvedik çıkabilir haberiniz olsun.