kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türkiye liste başı

Yeni Haber
İndependent On Sunday, rekor sayıda İngiliz yatırımcının yurt dışında emlak alımı ile ingilendiğini, en çok ilgi gören ülkenin ise, Türkiye olduğunu belirtirken "Türkiye, liste başında" dedi. Gazete, Türkiye'nin "Yeni İspanya" olarak nitelendirildiğini de yazdı.

Rekor sayıda İngiliz yatırımcının yurt dışında emlak alımı ile ilgilendiği bildirildi. The İndependent On Sunday, yurt dışı emlak alımlarında en çok rağbet gören ülkenin Türkiye olduğunu belirtirken, "Türkiye, liste başında" ifadesini kullandı. Gazete, Türkiye için kullanılan "Yeni İspanya" ifadesine yer verdi.

İngiltere'de Pazar günleri yayınlanan The İndependent On Sunday gazetesi, "Türkiye ve Ötesi: Riskte ve Uzak Topraklarda Alım Yapmanın Ödülü" başlıklı haberinde İngiltere'de emlak fiyatlarındaki durgunluğuna karşın para kazanmak isteyen İngilizler için "uzak ufuklarda umut"un olduğunu belirterek Türkiye'yi örnek verdi.

Rekor sayıda yatırımcıların dünyanın çeşitli yerlerinde emlak yatırımları ile ilgilendiğini kaydeden gazete "Ve Türkiye liste başındadır" dedi.

İngiliz gazetesi, yurt dışı için mortgage kredi sağlayan Conti Financial Services'in, Türkiye'ye yönelik bilgi başvurularının yıllık olarak yüzde 147 artarken İspanya için yüzde 28 bir gerilmenin olduğunu belirtti.

Türkiye'deki emlak fiyatlarının 2007 yılında yüzde 15-20 arasında bir artış gösterdiğine işaret eden gazete, Buna karşın İngiltere'ye göre fiyatların hala ucuz olduğunu belirterek Türkiye'de iki odalı dairelerin 50 bin sterlinden, villaların ise 90 bin sterlinden satıldığını yazdı.

The İndependent On Sunday'a konuşan Conti Satış ve Marketin Direktörü Simon Conn da, Türkiye'ye "Yeni İspanya" dendiğine dikkat çekerken Türkiye'nin, İspanya'nın yaşadığı sorunların bazıları ile karşı karşıya geldiğini belirterek bunların arasında "yolsuzluklar ve kötü planlama"yı saydı. Buna karşın, Conn, Türkiye'nin İspanya'a göre daha "çabuk öğrenmekte olduğu"nu da söyledi.

ANKA