kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Almanya'da El Kaide kaygısı

Yeni Haber
Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, terör örgütü El Kaide'nin Almanya'ya karşı saldırı düzenleyebileceği yönündeki kaygısını tekrarladı.

Schaeuble, Bild am Sonntag gazetesinde yayımlanan röportajında, ''Almanya, İslamcı terörün hedef alanında. Alman ve uluslararası güvenlik uzmanları şunu söylüyor: El Kaide yönetimi, Almanya'ya karşı saldırı düzenlenmesi konusunda karar aldı'' dedi.

Bu arada, Schaeuble, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) olarak hiçbir zaman Sol Parti ile koalisyon yapmayacaklarını söyledi.''Sol Parti Anayasayı Koruma Dairesi tarafından izleniyor. Bu parti nasıl bir tehdit oluşturuyor?'' şeklindeki bir soruya karşılık Schaeuble, şunları söyledi:

''Sol Parti'nin bir bölümünden açıkça radikal bir tehdit geliyor, bu nedenle de Anayasayı Koruma Dairesi tarafından izleniyor. Aralarında nasıl insanlar olduğunu Aşağı Saksonya eyaletinde gördük. Bunlardan bazıları, eski baskıcı Doğu Alman istihbarat teşkilatı STASI'yi istiyor. Sol Parti, temel düzenimizle ilgileri olmayan bu insanları meclislere soktu ve seçim listelerine koydu. Sadece bunun için bile, gerekli olan her yerde Sol Parti'yi izlemeye devam edeceğiz.''

AA