kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sibel İlkiz: Birileri bu filmlerden senede 500 bin dolar kazanıyor.

Sosyetik güzelin erotik film davası

Bülent İPEK/MAGAZİN
Sosyetenin tanınmış isimlerinden Sibel İlkiz, babasının filmlerinin yapım hakları için hukuk mücadelesi veriyor. Yeşilçam'ın ünlü yapımcılarından Müfit İlkiz'in 87 eseri arasında, erotik filmler çoğunlukta..
İşadamı Vedat Yelkenci'nin eski eşi ve sosyetenin tanımış isimlerinden Sibel İlkiz, babasına ait olduğunu öne sürdüğü filmlerin yapım hakkını almak için hukuk mücadelesi içine girdi. Yedi yıl önce yapılan kanun değişikliğine göre, hakları başkasına geçmiş eserlerin ilk yapımcısına geri döneceğini belirten Sibel İlkiz, şunları söyledi:

HEPSİ BANA MİRAS KALDI
"2001 yılında Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda yapılan değişiklik ile 1995'ten önce yapılan sinema filmlerinin eser sahipliği hakları; o filmlerin ilk sahiplerine verildi. Bu filmler babamdan bana kalan miras. Onları geri almak istiyorum." Sibel İlkiz, "Babamın filmlerini birileri sahiplenmiş. Yeni kanuna göre bunlar ilk sahibine dönüyor. Ben de babamın yapımcılığında çekilen 87 filmi geri almak için uğraşıyorum. Niye uğraşmayayım? Birileri bu filmlerden senede 500 bin dolar kazanıyor. 2.5 yıldan beri bu konuyla ilgileniyoruz" dedi. Sibel İlkiz'in geri almak için harekete geçtiği yapımlar arasında; Yılmaz Güney'in 1971 yılında çekilen 'Silah ve Namus' isimli filmi de yer alıyor. İlkiz'in avukatı aracılığı ile yapım haklarını geri almak için hukuki süreç başlattığı eserlerin çoğu ise bir döneme damgasını vuran erotik filmlerden oluşuyor.
Haberin fotoğrafları