kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

En 'ünlü' fobiler

Kimi uçağa binmekten korkuyor, kimi ceviz görünce bayılıyor, kiminin en büyük kabusu patlıcan... Evet yanlış okumadınız; patlıcan! Hemen herkesin sahip olduğu fobiler ünlülerde de yok değil. Sanat dünyasının renkli isimleri, fobilerini Hülya dergisine açıkladılar...

Fikret Kuşkan - oyuncu
Ayaklarımı tekmelediler
Çocukluğumdan beri sosyal fobim var, kalabalık yerlerden hiç haz etmedim. 5-6 yaşlarımda İstiklal Caddesi'nde annemle yürürken, insanların ayaklarımı neredeyse tekmeleyişini unutmadım. Geceyi sevme nedenlerimden biri budur aslında.

Doğa Rutkay - oyuncu
Patlıcana bakamam
Benim çok ciddi bir patlıcan fobim var. Çok garip değil mi? Ama öyle... Bırakın sofrada görmeyi, manavda görmeye bile tahammül edemiyorum, hemen fenalaşıyorum. Başımdan patlıcanla ilgili bir şey geçip geçmediğini de tam hatırlamıyorum ama formuna bile dayanamıyorum.

Emre Altuğ - şarkıcı
Ben cevizden rahatsızım
Küçükken beni ceviz ısırmıştı. O zamandan beri ceviz fobisi var bende. Çorlu Uluslararası Ceviz Kültür ve Sanat Festivali'ne davet edilmiştim. Şaka yapılıyor sanmıştım. Cevizle sorunu olan tek sanatçıyım herhalde. Cevizden çok rahatsız oluyorum...

İzel - şarkıcı
Yılanın adına bile dayanamam
Benimen büyük fobim yılan. Yılanı bırakın görmeyi, adını bile duyar duymaz hemen paniğe kapılıyorum. Bu fobim çocukluktan beri var ve ne yaptıysam kesinlikle yenemiyorum.

Hande Ataizi - oyuncu
Kazadan korkuyorum
Benim en büyük fobim reenkarnasyona olan inancımla bağlantılı. Trafik kazası geçirip ölmekten çok korkuyorum. Otomobil kullanmasını bilmiyorum, öğrenmek de istemiyorum. Önceki hayatımdaki reenkarnem galiba trafik kazasında öldü ve benim de ölüm fobim oldukça yüksek.

Nefise Karatay - manken
Yüksekten bakamıyorum
Bende çok ciddi bir yükseklik fobisi var. O yüzden çok mecbur kalmadıkça uçağa binmemeye, yolculuklarımı kara yoluyla yapmaya özen gösteriyorum. Ne yaparsam yapayım bu fobimden bir türlü kurtulamıyorum.

Keremcem - şarkıcı
Korku filmi izleyemem
Benim fobim aslında biraz ilginç. Nedenini bilmiyorum ama korku filmi izlemeye tahammül edemiyorum.

İclal Aydın - oyuncu-yazar
Dalga geçmeyin fena oluyorum
Bende dalga geçilme fobisi vardır ve bu durumdan çok korkarım. Onun için içimde feci bir otokontrol sistemi çalışır. Bu anlamda profesyonel danışmanlık alıyorum... Birisi bana üç kereden fazla 'sizi çok beğeniyorum' dediğinde garip bir perde iniyor.
Haberin fotoğrafları