kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
BÜLENT CANKURT

Napolyon'un sevgilisi için kapışacaklar!

Antik A.Ş. 2008 sezonunun kapısını iddialı bir müzayede ile aralıyor. Kral ve kraliçelerin portrecisi Fransız Henri Riesener'in Napolyon'un sevgilisi Pauline Faures'i tasvir ettiği müzelik başyapıt, müzayedenin lokomotifi.
Koleksiyonlerin merakla beklediği müzayedeler, kısa bir aradan sonra Antik A.Ş.'nin önümüzdeki pazar Swissotel'de düzenleyeceği müzayede ile start alıyor. Düzenleyecekleri 252. müzayede ile kırılması güç bir rekora koşan Antik A.Ş.'nin sahipleri Turgay-Nurcan Artam çifti, yine birbirinden değerli eserleri bir araya toplamayı başarmış. Koleksiyonerlerin akın edeceğini düşündüğüm müzayedede; Türk resim sanatına yön vermiş önemli isimlere ait başyapıt eserler ile ünlü oryantalist ressamların eserleri, değerli tombaklar, tuğralı gümüşler, mücevherler, porselenler ve hatlardan oluşan Osmanlı eserleri var.

İZDİHAM YAŞANDI
Müzayedenin lokomotifi ise kral ve kraliçelerin portrecisi Fransız Hanri Riessener'in Napolyon'un sevgilisi Pauline Faures'i tasvir ettiği müzelik başyapıt. Müzayedede 225 bin YTL'den satışa sunulacak eser için, kıyasıya bir rekabet yaşanacağı iddia ediliyor. Antik A.Ş.'nin haftaya pazar düzenleyeceği müzayedenin kokteyli hafta içinde Maçka'daki Antik Palace'ta gerçekleşti. Kokteylde, eserleri yakından görmek isteyen koleksiyonerler yüzünden küçük çaplı bir izdiham yaşandığını söyleyebilirim. Antika tutkunlarının yeni ve nadide parçalara sahip olmak için kıyasıya bir rekabete gireceği müzayedeyi Turgay Artam yönetecek. Görünen o ki Swissotel'deki müzayedede yine bin YTL'ler havada uçacak!!!