kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Sen yaptın... olmadı

DURUP, nerede yanlış yapıldığını düşünmek zamanı... Üniversitelerde kargaşa, öyle iddia edildiği gibi "uzlaşma aranmadığı" için çıkmadı.
Kargaşayı, 28 Şubat'tan beri üniversite çatısı altında biriken "militan laiklik" anlayışı ve bunu körükleyen bazı gazeteler doğuruyor ama, acaba Abdullah Gül'ün yeni atadığı YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan bu sıkıntıları göğüsleyebilecek tarzda biri miydi? İyi niyetli ve gayretli olduğu muhakkak da, böyle zorlu bir dönemde, "tam da yapılmaması gerekeni" mi yapıyor?
Meselâ Galatasaray Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Ahmet İnsel veya Boğaziçi Üniversitesi rektörü Prof. Ayşe Soysal, YÖK Başkanı olarak atanamaz mıydı? İnsel veya Soysal, belki Yusuf Ziya Özcan'ın sadakatini gösteremezdi. Fakat rektörleri ikna hususunda galiba daha başarılı olurlardı.
Uçuk bir örnek vereyim:
Diyelim ki, TMSF, Hürriyet gazetesine el koydu ve bu gazetenin ayrımcılık yaratan militan laiklik tavrına son vermek istiyor. Bugün Star gazetesini başarıyla yönetmesine rağmen, Mustafa Karaalioğlu'nu görevlendirse olur mu? Dirayetliyse, Enis Berberoğlu'nu tercih edecektir.
Kim bana yakın diye düşünmeyip, kim dönüşümü başarıyla gerçekleştirebilir arayışı ön plana çıkmalıydı.
Ben yaptım oldu... Hayır sen yaptın olmadı.