kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Sıtkı Usta da sürpriz,mekân da..

Serpil Gogen/Ankara.
BİTMEZ tükenmez bir enerji.. Bitmez tükenmez bir yaşama sevinci.. Bitmez tükenmez bir sanat aşkı.. Sıtkı Usta (Olçar) tabii..
Usta, 2008'in ilk sergisiyle şimdi yine başkentte.. Her sergisinde mutlaka bir yenilik, bir sürpriz olacak ya.. Bu kez sürpriz, sergi mekanı.. Koskoca Ankara'da onca sergi mekanı, onca galeri varken, bir alışveriş merkezinin, sağı solu mağazalarla kaplı koridorlarında sergi açmak..
Açılış saatinde Ankamall'daydık. İlk sürpriz de girişteydi, zaten.. Enfes bir sergi posteri.. " Geçmişten Gelen Esintiler " adı altında.. Sonra, koridor boyunca bir yandan yürüyüp, bir yandan da ilerideki sergi mekanını kestirmeye çalışırken gözlerime inanamadım. Metrelerce yükseklikteki tavandan sarkan, ben diyeyim 3, siz deyin 5 metre boyunda çini desenleriyle bezeli rengarenk şeffaf posterler.. Çini tabak uyarlamaları.. Yakın plan motifler.. Bir sergi dekoru bu kadar mı güzel hazırlanır? Bu kadar mı emek verilir, düşünülür? Koridorları bağlayan köprü üzerine yerleştirilen sergi, bu kadar mı özenle düzenlenir?
Herkes şaşkın.. 60 parçalık büyük bir sergi bu!. Ama sadece sergi değil, bir görsel şölen.. Sıtkı Usta'nın son otuz yılının özet dökümü..
Varaklı çiniler var, mozaikler var, Piri Reis' ler, kaftanlar, laleler var. Sefer tasları, kayık tabaklar, çanaklar, şamdanlar ve o meşhur balık var, tam ortada..
Bir de katalog hazırlanmış, baskısı, fotoğrafları ve içeriğiyle inanılmaz..
Ankamall'un Almanya'da yetişmiş, genç müdürü Alev Kahraman ve ekibi her türlü övgüyü fazlasıyla hak ediyorlar.
Sergi 5 Mart'a kadar sürecek. Acele edin. inanıyorum.