kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kefenlerle af istediler

Yeni Haber
Diyarbakır'da DTP ile yakınlığı bilinen sivil toplum kuruluşlarından oluşan demokrasi platformu ilginç bir eylem yaptı. Dağkapı Meydanı'nda toplanan yaklaşık 500 kişilik platform üyesi, dağıtılan beyaz kefenleri giydi, yerlere uzandı. Bu şekilde sloganlar atan grup sınır ötesi operasyonun bölgedeki çatışmalara çare olamayacağını belirterek, PKK'lılar için genel af istedi.

Diyarbakır Demokrasi Platformunun günler öncesinden organize ettiği basın açıklaması Dağkapı Meydanı'nda yapıldı. Basın açıklaması öncesi alana getirilen beyaz kumaşı giyen grup, hükümet ve basın aleyhinde sloganlar attı. Yapılan açıklamada; Kürt sorunun ülke bütünlüğü içinde demokratik ve barışçıl çözümünün, Türkiye'nin tüm temel sorunlarının çözümünü de beraberinde getirileceği savunuldu.

Açıklamada, "Bu bağlamda kapsamlı bir affın önemi, aciliyeti temel sorunların çözümündeki muazzam etkisi görülmektedir. Buradaki af kavramı toplumsal bir barışı yakalama iradesinden başka bir anlama gelmediği, gelemeyeceğini samimiyetle ifade etmek gerekir. Eğer bir çatışma varsa bunun nedenleri yüzeysel olarak değil, tüm unsurlarıyla analiz edilmeli. Türkiye toplumunun ihtiyaç duyduğu, bazı kesimleri sahte bir pişmanlığa sürüklemek, ya da sizi affettik tavrı içine girmek değildir. İhtiyaç duyulan toplumsal bir barışmadır. Gerçek bir barış için bir arada yaşama kültürünün yeniden yeşertilmesidir." denildi.

Basın açıklamasının okunduğu sırada geçen bir askeri helikopteri yuhalayan grup, kefenleriyle yerlere uzanıp zafer işareti yaptı. Basın açıklaması yoğun güvenlik önlemleri altında olaysız sona erdi.

(CİHAN)