kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cinsel fanteziler seks hayatını renklendirir

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
28.02.2008
Fanteziler, cinsel yaşamdaki heyecanı yoğunlaştırıp çiftlerin daha kolay doyuma ulaşmasına etki eder. Seks oyunları cinsel isteği, duyarlılığı ve ilişkiden alınan hazzı arttırırlar..
Renkli çamaşırlar alıyorum ama eşim benim bunlarla komik göründüğümü söylüyor. Ona bunun bir fantezi olduğunu nasıl anlatabilirim? H.L/İstanbul

Sağlıklı bir cinsel yaşamın göstergelerinden biri olan cinsel fanteziler; kişilerin üzerindeki birtakım baskıları azaltabilir. Çiftlerin günlük hayatlarını normal olarak sürdürmelerine yardımcı olabilir.

Yenilikleri deneyin
Fanteziler, cinsel yaşamdaki heyecanı yoğunlaştırarak daha kolay doyuma ulaşmaya etki eder. Cinsel isteği, cinsel duyarlılığı ve cinsel yaşantıdan alınan hazzı arttırabilirler. Kişinin cinsel birleşme sırasında havaya girmesine ve kendi kendini erotize etmesine de yardımcı olan fanteziler; duyguları canlı tutar, cinsel yaşantıyı monotonluktan uzaklaştırıp, renklendirir, zenginleştirir. Bu nedenle eşinizin komik bulmasına aldırmadan onun ilgisini ve dikkatini çekecek yeni çamaşırlar denemenizde fayda var. Ona kaybettiklerini ısrarla göstermenizde, aşk oyunlarına ağırlık vermenizde ve cinselliği daha fazla konuşarak eşinizin isteğini arttırmanızı öneririm.