kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erkeklere pembe rüyalar

ESRA ÇORUH
Erkekleri hiç bu kadar renkli görmediniz! Onların üzerinde görmeye alışık olduğumuz koyu renklerin yerini ilkbaharyaz sezonunda pembenin tonları aldı.....
Siz de gri, lacivert ve mavi gibi klasik renklerden vazgeçemeyenlerden misiniz? Öyleyse şimdiden uyaralım, yeni sezonda alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekecek. Yani artık cesur giyinmenin zamanı geldi... Ama sıra dışı ve trendy olayım derken, tarzınızı ve yaşınızı da göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca yeni trendleri moda diye uygulamaya çalışmayın; kendinize göre yorumlayın yeter...

YENİ RENKLER
Alışık olduğumuz koyu renklerin yerini sezonla uyum sağlayan canlı renkler aldı. Pembenin ve morun tüm tonları yeni sezonda hâkimiyetini ilan ediyor. Portakal rengi, mavi, yeşil gibi neon renkler de çok moda. Bu canlı renk modasına yumuşak bir geçiş yapmak istiyorsanız, karamel ve yağ yeşili daha uygun olacaktır. Örneğin canlı renkte gömlek giyiyorsanız mutlaka pantolon ya da şortunuzun natürel renklerde olmasına dikkat edin. Takımınızın içine takacağınız canlı renkte bir kravatla da yeni sezona merhaba diyebilirsiniz. Daha da ileriye gidebilenler için canlı renklerde puantiye, çizgi ve ekose de yeni trendler arasında. Ayrıca yeni sezonda siyah-beyaz ikilisi de dikkat çekiyor. Gangster edasında dolaşan çizgili takımlı erkekler görmeye hazır olun!

TAKIMIN GÜCÜ
Bahar sezonunda dar kesimli takımlar yine çok moda. Sezona uygun, oldukça hafif kumaşların kullanıldığı takımlarda açık renklerin hakimiyeti var. Ancak bunun yanında sezonun bir yeniliği de parlak siyah ve parlak gri kumaşlar. Ayrıca beyaz takımlar da sezona damgasını vuruyor ama size önerimiz beyaz yerine açık bej tonları tercih etmeniz...

ŞEFFAF GÖMLEKLER
Erkek gömlekleri yepyeni halleriyle karşımızda! Dar kalıplı ve neredeyse şeffaf gibi ince kumaşlı gömleklerin yakası düğmeli. Ayrıca sezonun gömleklerinde kullanılan kontrast dikiş ya da düğmeler dikkat çekiyor. Bu gömlekler dar takımların içine giyildiği gibi, bol kesimli bol paça pantolonlarla da giyiliyor. Dar kesimler için fazla kiloları göz önünde bulundurun. Düğmeleri patlayacakmış gibi duran gömlek giymiş bir erkek, hiçbir kadına çekici gelmez.

OKULLU MODASI
Şort, ceket, yelek, ince kravat ya da papyon... Bu dörtlüyü okul yıllarından hatırlıyoruz hatırlamasına ama birçok tasarımcı şortu iş kıyafeti yapma yolunda. "Siz de işe giyin," demiyoruz ama yeni sezonda bizi eski okul yıllarına götüren görüntü çok moda. Geçmişe bir yolculuk yapma fikrini sevdiyseniz, ince kravat ya da papyon modasına uyabilirsiniz.

ROCK YILDIZLARI
Yeni sezon için rock yıldızı şıklığı da dikkat çekiyor. Deri ceketler, dar kalıplı pantolonlarla tamamlanırken, rugan da erkeklerin gardıroplarına girecek! Birçok tasarımcının koleksiyonunda kullanılan rugan, fermuarlı ceketler ya da ayakkabılarda dikkat çekerken bizi 70'li yıllara götürüyor.

DENİME YENİ YORUM
Bildiğimiz blue jean, renk değiştirdi. Mavi görmeye alışık olduğumuz jean pantolonlar ilkbahar-yaz sezonunda neredeyse gökkuşağı renklerinde. Ama yine de siz siz olun alışık olduğunuz jean renginden vazgeçmeyin! Günlük modeller için rahat ama dar paça jeanleri tercih edin. Denim kumaş hem ceket hem de papyon olarak da kullanılmış.

SAFARİ TARZI
Leopar, zebra gibi hayvan desenlerini kadınlarda görmeye alışığız ama yeni sezonda erkekler de Indiana Jones gibi kargo şortları, safari ceketleriyle görünülecek. Bol cepli ceketler ve şortlar, toprak ve kum rengi tonlarında. Bu tür bir safari modasına uyacaksanız, kıyafetinizi deri postacı çantasıyla tamamlayabilirsiniz.

AKSESUARLAR
Kış sezonuna damgasını vuran balıksırtını artık unutun. Şimdi ekose modası var ve bu moda aksesuarlarda da öne çıkıyor. Ekose kemer, ayakkabı ve şapkanın yanı sıra sezonun en dikkat çekici aksesuarı papyon! Ayrıca fötr şapkalar da bizi 50'li yıllara götürüyor...
Haberin fotoğrafları