kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Obama ve Clinton başa baş gidiyor

Yeni Haber
ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi için Demokrat Partinin aday adayları Hillary Clinton ile Barrack Obama, başa baş bir mücadele veriyor...
Reuters/C-SPAN/Houston Chronicle tarafından yapılan ortak kamuoyu yoklamasına göre, aday adaylarının akıbetini belirleyecek son iki ön seçimden Texas'ta Obama, Clinton'ın 6 puan önüne geçti. Ankete göre, Texas'ta Illinois senatörü Obama yüzde 48, New York senatörü Clinton ise yüzde 42 oranda bir desteğe sahip.

Önseçimin diğer kritik eyaleti Ohio'da ise Clinton halen Obama'nın önünde görünüyor. Buradaki anketlerde Clinton yüzde 44, Obama ise yüzde 42 destek topladı. Ankete katılanlar arasında Texas'ta yüzde 7, Ohio'da ise yüzde 9'luk bir seçmen kitlesi daha kararsız olduğunu açıkladı. Texas'taki kamuoyu yoklamasının 708, Ohio'dakinin 704 Demokrat seçmenle yapıldığı ve hata payının yüzde 3,8 olduğu belirtildi.

Demokrat Partinin son 11 ön seçimini rahat şekilde kazanan Obama, delege sayısı bakımından da Clinton'ın önünde gidiyor. Clinton'sa bütün umudunu 4 Martta Texas ve Ohio'da yapılacak ön seçimlere bağlamış bulunuyor.Cumhuriyetçi Partide ise senatör John McCain, partisinin başkan adaylığını hemen hemen garantilemiş durumda bulunuyor.