kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Barışmayı reddeden eski nişanlıya kurşun

Yalçın BEL SABAH
Kendisiyle evlenmekten vazgeçen eski nişanlısını yaralayan Tuncay Aksu intihara kalkıştı. Aksu tetiğe iki kez bastı, ancak silahı tutukluk yaptı..
Taksi şöförü Tuncay Aksu, İstanbul Kadıköy Osmanağa mahallesi Pavlonya Sokak üzerinde bulunan Tekçe matbaasında çalışan eski nişanlısı E.K.'nin (28) yanına geldi. Daha önceki evliğinden bir çocuğu olan Tuncay Aksu, kendisiyle evlenmekten vazgeçen kıza barışma teklifinde bulundu. Ancak E.K. Aksu'nun teklifini kabul etmeyip kendisiyle evlenmeyeceğini söyleyince, tartışma kavgaya dönüştü. Tuncay Aksu, üzerinde bulunan ruhsatsız el yapımı silahı çıkarttı. Silahı gören genç kız Aksu'nun bir anlık dalgınlığından faydalanarak sokağa çıktı. Aksu ise eski nişanlısının peşinden koşarak bir süre sokakta kovaladı ve arkasından kurşun yağdırdı. Tuncay Aksu'nun silahından çıkan kurşunlardan biri sırtına biri de kasığına isabet alan E.K. kanlar içinde yere yığıldı.

SİLAHI TUTUKLUK YAPTI
Kendisine müdahale eden matbaa sahibine de tehdit eden Tuncay Aksu, sokak ortasında silahı kendi başına dayadı. Tetiğe iki kez basan Aksu'nun silahı tutukluk yaparak ateş almadı. Polislerin kendisine yaklaşmasını silahı başına dayayarak engelleyen Aksu, polisin tüm ikna çalışmalarına rağmen 3 saat boyunca eli tetikte bekledi. Tuncay Aksu olay yerine getirilen abla Meryem Uzun'un "Hiçbir şey ölmeye değmez, kendine gel, herkes yaptığı kötülükle kalır" sözleri üzerine ikna oldu. Genç adam ağlayarak ablasına sarıldı ve silahını Kadıköy Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu'nun alması için yere bıraktı. Polis tarafından gözaltına alınan Aksu önce, psikolojik muayene için hastaneye götürüldü.
Haberin fotoğrafları