kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

''Cennetten geldik" diyerek dolandırdılar

Yeni Haber
Bursa'da ''cennetten geldik'' diyerek yaşlı bir kadını dolandırdıkları öne sürülen iki kişi, şüphe üzerine kendilerini takibe alan ''Sokak Güvenlik Timi'' tarafından kısa sürede yakalandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ulucami çevresinde devriye görevi yapan Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ''Sokak Güvenlik Timi'', cami bahçesinde yaşlı bir kadınla konuşan C.D. (22) ve T.Ö'yü (22) şüphe üzerine takibe aldı.

Yaşlı kadının gençlere bir şey verdiğini gören ancak ne olduğunu tespit edemeyen polis, olaydan sonra camiyi ziyaret eden kadının çıkmasını beklerken, bölgeden ayrılan gençleri de izlemeye devam etti.

Camiden ağlayarak çıkan, adının Lübeza K. (63) olduğu belirlenen kadın, kendilerini tanıtarak gençlerle ne konuştuğunu soran güvenlik güçlerine, ''polis olduklarına inanmadığını'' söyleyerek bir şey anlatmak istemedi.

Sokak güvenlik timi, güçlükle ikna ettikleri Lübeza K'den bilgi aldı.Cami avlusunda dolaşırken yanına gelen gençlerin, ''Biz cennetten geliyoruz. Peygamberin torunları Hasan ve Hüseyin'iz'' dediklerini anlatan yaşlı kadın, gençlerin, ''Teyze sen bir adak adamışsın ama yerine getirmemişsin. Biz bunu düzeltmeye geldik. Allah rızası için üzerindeki paraları ver'' deyince, cebindeki 125 YTL'yi ve kolundaki altın künyeyi gençlere verdiğini anlattı.

Timler, zanlıları başka bir caminin yakınında yakalayıp, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Şubesi ekiplerine teslim etti.

C.D. ve T.Ö, Bursa Emniyet Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının ardından ''Dini istismar ederek nitelikli dolandırıcılık yapmak'' suçundan adliyeye sevk edildi.

AA