kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Türkiye sen çok yaşa"

Yeni Haber
Türk-Amerikan İş Forumu (Turkish-American Business Forum-TABF), New York'ta 11. kuruluş yıldönümünü bir gala gecesi düzenleyerek kutladı. ..
Başta Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin ve New York Başkosolosu Mehmet Samsar olmak üzere kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı gece, New York'taki Türk iş çevrelerini, Amerikalı "Türk dostlarını" ve New York'ta yaşayan Türk toplumunun çeşitli kesimlerini buluşturdu.

TABF Başkanı Murat Ağırnaslı, gecede yaptığı konuşmada, TABF'nin Türk asıllı Amerikalı iş adamlarının ABD'de kurduğu bir dayanışma kuruluşu olduğunu belirterek, ABD'de önemli başarılara imza attıklarını anlattı. Ağırnaslı, daha sonra TABF'nin "Yaşam Boyu Başarı" ödülünü New York'ta yaşayan ünlü doktor Taner Seçkin'e takdim etti.Türk dostu Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowitz ve Kiska-ABD İnşaat Şirketi Başkanı Erden Arkan'a da ödül verilen gecede, Markowitz renkli konuşmasıyla izleyicilerden büyük alkış aldı. Türkleri ve Türkiye'yi çok sevdiğini anlatan Markowitz, sözlerini "Türkiye Sen Çok Yaşa" diyerek bitirdi.

Marty Markowitz, geceyle ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada ise New York'ta yaşayan Türklerin özellikle Brooklyn ve New York'a pek çok açıdan büyük katkıda bulunduğunu, Amerikalı Türk toplumunun faaliyetlerinin "örnek" teşkil edecek nitelikte olduğunu söyledi. Kendisine bir Türk dostu olarak "Fahri Türkiye ikametgahı" verilmesinden büyük onur duyduğunu belirten Markowitz, Türkiye'yi çok sevdiğini ve nisan ayında İstanbul'a yeniden gitmeyi dört gözle beklediğini söyledi.

Markowitz, kendini "Amerikalı, Musevi, New Yorklu, Brooklynli ve Türkiyeli" olarak tanımladığını belirterek, New York'taki Türk toplumuyla Brooklyn belediye başkanı seçildikten sonra tanıştığını ve derhal kaynaştığını anlattı. Başkonsolos Samsar da gazetecilere yaptığı açıklamada, 1997 yılında New York'ta kurulan TABF'nin ABD'deki Türk iş adamlarını Amerikalı iş adamlarıyla buluşturan önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi. Samsar, TABF'nin genç iş adamlarının dinamizmi ve bu işe yıllarını veren iş adamlarının tecrübesiyle Türk-Amerikan toplumuna son derece olumlu katkılarda bulunduğunu belirtti.

TABF'nin gala yemeğinde, İstanbul'dan bu gece için New York'a gelen müzik grubu "Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars" sahne aldı.