kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İstanbul'da su baskını

Yeni Haber
İstanbul'da sağanak yağış su baskınlarına neden oldu. Bağcılar'da dere yakınında bulunan bodrum kattaki 2 daireyi su bastı. Evlerde yaklaşık 30 santimetre lağım suyu birikintisi oluşurken, eşyaların birçoğu kullanılamaz hale geldi.

Akşam saatlerinde başlayan yağmur, kendisini yer yer sağanak bir şekilde hissettirdi. Yağmur nedeniyle yokuş sokaklar adeta dereyi andırdı. Evleri derenin kenarında bulunan vatandaşlar olumsuz yönde etkilendi. Kanalizasyonların tıkanıp, taşması sonucu Kazım Karabekir Mahallesi 2/6 Sokak no:19, ve 21'deki apartmanların bodrum kattaki dairelerini su bastı. Lağım suyunun yüksekliği evde yaklaşık 30 santimetreye kadar ulaştı. Evdeki eşyaların büyük çoğunluğu ıslanarak kullanılamaz hale geldi. Atık suyu kendi imkanlarıyla da dışarı çıkarmaya çalışan ev sahipleri durumu İSKİ ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Vatandaşlar İSKİ'ye ait vidanjörün geç geldiğini iddia etti. Adeta gölü andıran evlerdeki su, vidanjör yardımıyla boşaltıldı. Su baskını sonrası eve bakan vatandaşlar eşyaların çoğunun kullanılamaz hale geldiğini gördü.

Evini birden su bastığını söyleyen Nuran Atılgan, "Olay çok ani gelişti. Su baskınından sonra eve daha çok su girer diye, dış kapıyı bile açamadım. Çocuğumu zor kurtardım" dedi. Evlerinin daha önce de su bastığını ifade eden Atılgan, "Belediyeye sorunu anlattık. Ancak; bu soruna çare bulmadılar. Şimdi eşyalarım kullanılamaz halde. Atık su olması nedeniyle, eşyalar bir daha kullanılamadan atılacak" dedi.

Su baskının yağmurlu havalarda dar girişli kanalizasyon tünellerinden kaynaklandığını öne süren diğer mağdur ise, "Kapaklar daha geniş yapılsa, su tıkanmıyacak ve evimizi su basmıyacaktı. Birçok kere belediyeye giderek, su baskının nedenini ve çözüm yollarını söyledik. Ancak belediye bizimle ilgilenmedi" diye konuştu. Çocuğunun su baskınından son anda kurtarıldığını belirten mağdur baba, eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

YAĞMUR TRAFİK KAZALARINA DAVETİYE ÇIKARDI

Bahçelievler'de, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak karşı şeride geçen bir kamyon, seyir halindeki ticari taksi ve dolmuşa çarptı. Kazada 2'si ağır 3 kişi yaralandı. Kadıköy'de ise kontrolden çıkarak takla atan otomobilin bayan sürücüsü yaralandı.

Gece saatlerinde etkili olan yağmur kazalara davetiye çıkardı. Bahçelievler Kocasinan'da meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı. Kaza Kocasinan Kemal Sunal Caddesi üzerinde saat 05.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 34 DA 6413 kamyon kontrolden çıkarak karşı şeride geçti. Önce, o sırada cadde üzerinde seyir halinde olan Halil Koldemir'ın kullandığı 34 TZA 10 plakalı dolmuşa çarpan kamyon, daha sonra Faruk Kılıç yönetimindeki 34 TEV 54 plakalı taksiye çarparak sürükledi. Kazada Halil Koldemir ve araçta sıkışan taksi sürücüsü Faruk Kılıç ağır yaralandı. Takside sıkışan Faruk Keskin itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Yaralılar ambulanslarla Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerine gelen Keskin'in yakınları kamyon sürücüsüne tepki gösterdi.

Görgü tanıkları kamyonun hızlı olduğunu, kontrolden çıkıp bariyerleri aştıktan sonra caddede ilerlemekte olan dolmuş ve taksiye çarptığını söyledi. Olay yerinde inceleme yapan polis, kamyon sürücüsünü gözaltına aldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kadıköy'de ise Dilek Ceylan'ın kullandığı otomobil, kaygan zeminde kontrolden çıkarak takla attı. Kazada sürücü Ceylan yaralandı. Yaralı sürücü Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ceylan'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

(CHA)