kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TOKİ'nin Seyrantepe'deki ihalesini Ağaoğlu kazandı

Yeni Haber
TOKİ'nin iştiraki Emlak Konut GYO tarafından gerçekleştirilen, Seyrantepe'de inşaası devam eden Galatasaray'ın yeni stadının yanında yer alan turizm ve ticaret imarlı arsanın ihalesini 232 milyon 925 bin YTL ile idareye en yüksek payı veren Ağaoğlu Şirketler Grubu'na bağlı Akdeniz İnşaat kazandı.

İhalenin daha önce yapılan ilk etabında İdare payı için 104.8 milyon YTL ile en yüksek teklif eden Ağaoğlu, Emlak GYO'nun merkezinde düzenlenen açık artırmanın "kapalı tekliflerin" sunulduğu son bölümünde 605 milyon YTL hasılat, idareye de yüzde 38.5 oranla toplam 232 milyon 925 bin YTL idare payı ödemeyi taahhüt ederek ihaleyi kazandı.

Ağaoğlu'nun ihalesini kazandığı projenin arazi büyüklüğü brüt 46 bin, net 29 bin 640 metrekare. Emsali 2 olan arsaya 92 bin metrekarelik inşaat yapılabilecek.

Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, yaptığı açıklamada, daha önce 2008 yılının Ağaoğlu markası için Avrupa Yakası'na geçiş yılı olacağını söylediklerini hatırlatarak, "Bu projeyle birlikte bu konuda güçlü bir adım atılmış oldu. Seyrantepe özellikle Galatasaray'ın yeni stadının da yapıldığı bölge olması nedeniyle hızla gelişecek. Hem turizmde hem de inşaat sektöründe yatırımları olan büyük bir firmayız, birikimimizi Seyrantepe'de gerçekleştirilecek projede kullanacağız" dedi.

Taslak projelerinin hazır olduğunu, gereken değerlendirmeleri de yaparak ilk fırsatta kamuoyuna gerekli bilgileri vereceklerini belirten Ali Ağaoğlu, proje kapsamında bir alışveriş merkezinin de yer aldığını kaydetti.

(ANKA)