kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Tuncay Şimşir

Gemideki balık havuzu öldürdü

Deniz DERİN SABAH
İğneada'da balık çiftliği gemisindeki 9 metrelik havuzda yaşamını yitiren 25 yaşındaki mühendis için "Vurgun yedi, öldü" iddiası, şüpheli bulundu..
Kırklareli'ne bağlı İğneada açıklarında bulunan dünyanın ilk balık üretim ve fabrikasyon gemisi 'Sapanca'da çalışan Su Ürünleri Mühendisi Tuncay Şimşir (25), 9 metrelik somon balığı havuzunda hayatını kaybetti. İki yıl önce Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden mezun olan Tuncay Şimşir, Denizsan Denizcilik şirketinde Su Ürünleri Mühendisi olarak çalışmaya başladı. Şirketin dünyada ilk olarak yaptığı balık üretim ve fabrikasyon gemisinde görevlendirilen genç mühendis, toplam 11 balık üretim havuzu bulunan gemide havuzların içine dalarak balıkları ve yemleme makinelerini kontrol ediyordu.

OTOPSİ SONUCU BEKLENİYOR
Kırklareli'ne bağlı İğneada açıklarında bulunan "Sapanca" isimli üretim gemisinde kalan Şimşir, geçtiğimiz cuma akşamı içinde somon balığı yavrularının bulunduğu 9 metre derinliğindeki havuza balıkları ve yemleme makinesini kontrol etmek için daldı. Bir süre sonra havuzun yanından geçen personel genç mühendisin cesedi ile karşılaştı. Gemi personelinin haber vermesi üzerine ada açıklarındaki gemiye gelen jandarma ekipleri, adli tabip ve cumhuriyet savcısına genç mühendisin ölüm olayını haber verdi. Olay yerine gelen adli tabip hazırladığı raporda genç mühendisin vurgun yiyerek öldüğünü belirtti. Şimşir'in asıl ölüm sebebi İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından verilen otopsi raporuyla belli olacak.

ÇANAKKALE'DE DALIYORDU
Yakınları, "Tuncay, 1.85 boyundaydı. İzinli gününde dalış arkadaş grubu ile birlikte Çanakkale Boğazı'nda 30 metreye kadar dalıyorlardı. Dalış sertifikası da bulunuyordu. Vurgun yediğine inanmıyoruz" dedi.