kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Diyanet'ten Melle uyarısı: İslam teröre alet edilemez

Bardakoğlu, G. Doğu'da bir mellenin (imam) kürsüye çıkması ve bir kadının Kuran'ı kullanmasını eleştirerek, "İslam birlikten, huzurdan yanadır, ayrılığa anarşiye, teröre karşıdır" dedi..
DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, TSK'nın kara harekâtına karşı düzenlenen protesto gösterilerinde Kuran'ın kullanılması, şehit cenazelerinde slogan atılması ve Güneydoğu'da teröre karşı Diyanet'in alacağı önlemler konusundaki görüşlerini SABAH'a anlattı.

MELLELERE İTİBAR ETMEYİN: İslam dini, yüce kitabımız Kuran hep birlikten, dirlikten, huzurdan, asayişten yana olmuştur. Hiçbir zaman terörü, şiddeti, ayrımcılığı, bölücülüğü, kaosu desteklememiştir. Ama halifeler döneminden beri iktidar mücadelelerine, siyasi, ideolojik tartışmalara, ayrışmalara alet edilmek istenmiştir.

ÇÖZÜM REÇETESİ: 1- Boş kadro olmamalı, imamı olmayan köyümüz kalmamalıdır. 2- Köylerde imamların köylerde barınacağı imam evleri olmalıdır. 3- Yatılı Kuran kurslarının açılması, kız çocuklarının zamanında, sağlıklı din eğitimi alması. Çünkü gelecek nesilleri yetiştiren annelerdir. 4- Din görevlileri için ilahiyat mezunu olmayı artık asgari şart haline getirmek istiyoruz . Fakülte bitirmeyenlerin din görevlisi olmasının önüne geçmek zorundayız.

TEKBİR SLOGAN DEĞİLDİR: Şehitlerimizi büyük bir acıyla uğurluyoruz. Acı hepimizin ortak acısıdır. Biz de cenazelerde bulunmaya çalışıyoruz. Israrla söylememize rağmen cenaze namazları gösteri yeri haline gelebiliyor. Önce 'Türkiye laiktir laik kalacak' dendi, ardından tekbir sesleri yükseldi. Bu, yanlışın ne boyutta olduğunu göstermeye yeter. Bu zihinlerde laiklikle Müslümanlığın karşı karşıya getirilmesi gibi bir yanlış algılamaya yol açar. Bu şehitlerimize saygısızlıktır. Doğru olan, cenaze namazlarında hayatın geçici, ölümün mukadder olduğunu hatırlamak ve kendimize çekidüzen vermektir.