kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dünya Bülent Ersoy'u konuşuyor

Yeni Haber
Bülent Ersoy'un "Çocuğum olsa askere göndermem" sözlerive Ersoy'un bu çıkışı, yurt dışında da yakınlandı.

Time dergisi, Ersoy'un fotoğrafına da yer vererek, "Türkiye'nin savaş karşıtı divası" başlığını attı. Washington Times gazetesi ise, Türkiye'nin en ünlü pop starının başı ciddi bir biçimde dertte" diye yazdı.

TIME: "TÜRKİYE'NİN SAVAŞ KARŞITI DİVASI"

Time Dergisi, Bülent Ersoy'un kişisel görüşlerini dile getirdiği için birden öfke gösterilerine maruz kaldığını belirterek, "Ersoy, askerle ilk defa ters düşmüyor. 1980 askeri darbesinden sonra birkaç yıl sahneye çıkması yasaklanmıştı" dedi. Dergi şunları yazdı:

"Daha çok gazetelerin renkli sayfalarına yansıyan aşk maceraları, yaptığı estetik ameliyatları ve boğuk sesiyle tanınan transeksüel Türk diva Bülent Ersoy, pek bir politik aktivist olacak gibi değil. Ancak Türkiye'nin Kuzey Irak işgaline karşı tek konuşan ünlü olarak büyük bir öfke yarattı."

Ersoy hakkında inceleme başlatıldığına dikkat çeken dergi, Ersoy'un çok popüler olduğu için demecinin yankı bulduğunu kaydederek, Ersoy'un RTÜK tarafından uyarıldığını kaydetti. Program yaptığı televizyon kanalının da Ersoy'un jüri üyeliğinin düşürülmesini düşündüklerini belirten dergi, "Bülent Ersoy dışında Türk toplumunun operasyona karşı bir tutum göstermediğine işaret etti.

WASHİNGTON TİMES: "TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ POP STARININ BAŞI CİDDİ DERTTE"



Washington Times'ta, Bülent Ersoy'un bir televizyon programında Türkiye'nin Irak harekatıyla günden güne yükselen ölümleri bir televizyon programında sorguladığı için "başının ciddi dertte olduğunu" öne sürdü. Ersoy'un "Çocuğum olsa askere göndermem" sözlerine yer veren Washington Times, transeksüel olan Ersoy'un 1980 asker darbesinden sonra televizyona çıkmasına yasak getirildiğini yazdı.

Ersoy'un sözlerinden dolayı İstanbul savcılığınca askerlikten soğutma amacıyla soruşturma açıldığını ve dava açılması halinde üç yıla kadar hapis cezasının istenebileceğine dikkat çeken Washington Times, "Milliyetçi Türkiye'de askeri tenkit etmek her zaman riskli. Buna karşın TV stüdyosundaki izleyiciler onu sıcak bir biçimde alkışladı" ifadesini kullandı.

ANKA