kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bugün evlenenler 4 yılda 1 kutlayacak

Yeni Haber
Ankara'da 8 metropol ilçedeki 49 çift, 4 yılda bir gelen ''29 Şubat'' tarihinde evlenmek için, nikah masasına oturduklarından yıl dönümlerini 4 yılda bir kutlayacak...
Mamak'ta 14, Yenimahalle'de 10,Keçiören'de 9, Çankaya'da 7, Altındağ'da 4, Sincan'da 3, Etimesgut'ta 1, Gölbaşı'nda 1 çift nikah masasına oturmak için 29 Şubat tarihini seçti.

Evlenmek için tercih edilmeyen bir gün olan 29 Şubatta Mamak Evlendirme Dairesi'nde istisna yaşandı. Çok sayıda çift arka arkaya dünyaevine girerken, bu farklı günü nikah tarihi olarak belirleyenler arasında haber sunucusu Mesut Mertcan'ın oğlu Muhittin Taygun Mertcan da yer aldı. Hayatını Münevver Kunukcu ile birleştiren Mertcan, 9 rakamının hayatlarında önemli bir yeri olduğunu söyledi. ''Özellikle bir esprisi olsun diye bu ayın 29'unu seçtik. Eşimle birlikte karar verdik. Kutlama ya da hediye almadan kaçınma diye bir şey kesinlikle söz konusu değil. Öyle bir şey olsa adamı kapının önüne koyarlar'' diyen damat adayı,
evlilik yıldönümlerini 28 Şubatta kutlayacaklarını ifade etti.Nikah memuru Necdet Yalçıner de bugün kıydığı nikahlarda ''29 Şubat çiftlerine'' sık sık espri yaptı. Mertcan-Kunukcu çiftinin nikahını kıyarken damada, ''Damat uyanıklık yapmış. Evlilik yıldönümü hediyesini az almak için'' diyen Yalçıner'e damat Mertcan, ''Hayır 28 Şubatta kutlayacağız'' karşılığını verdi.

Damadın annesinin, ''Düğün Mayısta'' demesi üzerine de Yalçıner, ''Önemli olan resmi tarih'' şeklinde esprili bir yanıt verdi.