kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şahin: Herkes topu cumhuriyet savcılarımısa atıyor

Yeni Haber
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, türbanla ilgili Anayasa değişikliği tartışmalarına yönelik, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu dile getirdi. Her şeyin hukuk sınırları içinde cereyan edeceğini belirten Şahin, "Karşılıklı iddialar olacaktır ama bütün bu iddialar, hukuk çerçevesi içinde yerini bulacaktır" dedi.

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nı ziyaret eden Şahin, ziyaret sonrasında türbanla ilgili Anayasa değişikliğine ilişkin görüşlerini dile getirdi. Türbanlı öğrencileri üniversiteye almayan bazı rektörler hakkında açılan soruşturma ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan hakkında inceleme başlatılması konularını değerlendiren Şahin, "Anayasa değişikliği ve buna bağlı çıkan tartışmalar konusunda herkes topu Cumhuriyet Savcılarımıza atıyor. Onun için, ben, Adalet Bakanı olarak izin verin bu tartışmalarla ilgili bir değerlendirme yapmayayım. Şık olmaz. Farklı yorumlara yol açabilir" dedi. Şahin, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve her şeyin hukuk sınırları içinde cereyan edeceğini söyledi. Şahin, karşılıklı iddialar olabileceğini dile getirerek, bütün iddiaların, hukuk çerçevesi içinde yerini bulacağını kaydetti.

"OPERASYONA İLİŞKİN AÇIKLAMAYI GENELKURMAY'DAN EDİNİN"

Şahin, Kuzey Irak harekatının dün gece itibarıyla sonlandırıldığına yönelik haberleri kendisinin de duyduğunu aktararak, "Konuyu, Genelkurmay Başkanlığının sınır ötesi operasyonla ilgili açıklamalarından takip edin" dedi.

TCK'nın 301. maddesini değiştiren bir teklife Adalet Bakanlığı tarafından hukuki yardımda bulunulduğunu ifade eden Şahin, maddeyle ilgili değişiklik teklifinin kısa sürede TBMM Başkanlığı'na sunulacağına işaret etti. Şahin, 301 ile ilgili teklifin, Anayasa değişikliği, Vakıflar Kanunu ve diğer bazı temel yasalardan dolayı geciktiğini belirtti.

(ANKA)