kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hastalar resimli cinsel tedavi kılavuzunu okusun

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
* Tedaviye mutlaka eşinizle beraber gidin.

* Çok ama çok düşük bir oranda olsa da, vajinismus fiziksel bir nedenden kaynaklanıyor olabilir. Bu nedenle cinsel terapi öncesinde kadının mutlaka, bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına görünmesi gerekir.

* Başarısızlıkla sonuçlanan her tedavi girişimi, çifti dipsiz bir kuyuya doğru sürükler. Çiftin umutlarını kırar ve tedavi sürecini güçleştirir.

* Vajinismusu mekanik olarak çözmek yetmez. Çifte sağlıklı ve mutlu bir cinsel hayat sunmak için, tedavide iki aşama izlenir. Birinci aşamada cinsel birleşmenin olması hedeflenir. İkinci aşamada ise, cinsel ilişkiden zevk alma ve orgazm olma teknikleri öğretilir.

* Vajinismus tedavisini yapacak kişi son derece titiz şekilde seçilmelidir. Doktor, hastayı iyi edeceğinden tereddütü olmayan biri olmalıdır. Vajinismus konusunda bol vaka tecrübesi olmalı ve hastaya ilgi ve şefkat göstermelidir. Tedaviyi yapacak kişinin ukala olmaması şarttır.

* Cinsel Terapist Helen Singer Kaplan'ın 'Resimli Cinsel Tedavi Kılavuzu' adlı kitabı, vajinismus sorunu yaşayanların mutlaka okuması gereken kaynaklar arasında yer almaktadır.