kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Pazarlık polemiği

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak harekâtı devam ederken Erdoğan ile Bahçeli arasında taviz tartışması yaşandı. Başbakan, Bahçeli'nin "ABD'ye ne verildi" sorusuna "Sağır duymaz, uydurur" diye yanıt verdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Pazarlık polemiği
Erdoğan'dan Bahçeli'ye 'taviz' yanıtı:
'Asla hiçbir pazarlığa girmedik'
Başbakan Tayyip Erdoğan, AKP grubunda konuşmasına, "Şahadet mertebesine ulaşan Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, şehitlerini yüreğine gömen aziz milletimize sabır ve metanet diliyorum'' diyerek başladı. Vatandaşları provokasyonlara karşı uyaran Erdoğan şunları söyledi:

ABD VE IRAK'A TEŞEKKÜR: "Irak yönetiminin sergilediği dirayetli ve işbirliğine açık tutum takdire şayandır. ABD'nin istihbarat işbirliği konusundaki desteğini şükranla ifade etmek istiyorum.''

BAHÇELİ'YE YANIT: Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Operasyon karşısında taviz verildi" sözlerine şu yanıtı verdi: "Sağır duymaz uydurur. Bu ifadeleri kullananlar, eski alışkanlıklarından kaynaklanarak kullanıyor. Onların bu tür alışkanlıkları olabilir."

KARDEŞLİK MESAJLARI:
"AK Parti'nin hedefi, bireysel özgürlükleri evrensel demokratik standartlara kavuşturmaktır. Özgürlüklere ve haklara ilişkin algımızın çerçevesini çizen ana kavram, vatandaşlıktır. Bu zeminde bütün meselelerimizi konuşmak, siyasetin imkânlarını sonuna kadar kullanmak bütün vatandaşlarımızın hakkıdır.''

ÇETELERLE MÜCADELE: Erdoğan, isim vermeden Ergenekon soruşturmasına da atıfta bulundu ve teröre karşı olduğu gibi; milli değerleri kirli emellerine maske kılmak isteyen bütün şer şebekelerine, çetelere karşı eş zamanlı bir mücadele yürüttüklerini söyledi.

SONUÇ ALANA KADAR:
Başbakan dün geceki AKP MYK toplantısında da kara harekâtının sonuç alınıncaya kadar süreceğini belirterek "Bugün de (dün) nispeten sakin geçtiği bilgisi geldi. Önceki günlerdeki kadar kaybımız olmadı" dedi.

Üç partiden tam destek
MECLİS Genel Kurulu'nda AKP, CHP ve MHP Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ta sürdürdüğü harekâta tam destek verdi. Üç partinin sözcüleri dün söz alıp sınır ötesi operasyon ile ilgili görüşlerini dile getirdi. AKP Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, operasyonun TSK'nın ulaştığı hareket kabiliyetini gösterdiğine dikkat çekti. CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol da "Ülkenin bütünlüğü, iç ve dış barış için yapılan bu operasyon Türk Silahlı Kuvvetlerinin üstün başarısıdır. MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır ise operasyonu yürekten desteklediklerini, TSK'ya başarı dilediklerini ve dua ettiklerini belirtti. DTP ise konuşmamayı tercih etti.


MHP lideri Bahçeli'den Erdoğan'a:
"ABD'ye ne söz verdiniz?"
MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında şöyle konuştu:

TAVİZLER VERİLDİ: Bahçeli ABD'nin tavır değişikliğini diplomasinin başarısı olarak yorumlanmasının 'safdillik' olacağını ve karşılığında hangi isteklere boyun eğildiğinin bir gün ortaya çıkacağını söyledi. Bahçeli, "Kanaatimiz ve kaygımız terör örgütünün dizginlenmesi adına çok kritik stratejik tavizlerin verilmiş olduğu yönündedir" dedi. Yeni taviz reçetelerinin Türkiye'nin önüne konulacağını savunan Bahçeli bunları, "bölücülere af, Barzani'nin tanınması, federatif yapı, yeni anayasa ile milli kimlik ve üniter yapının zayıflaması" olarak sıraladı.

SLOGAN ATMAYIN: Bahçeli, ülkücü gençliği şehit cenazesine katılmaya çağırdı, ancak cenazelerde slogan atılmaması ve eylem yapılmaması uyarısında bulundu.

BABACAN'A ELEŞTİRİ: MHP lideri Devlet Bahçeli, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın, önceden "Kara harekâtı opsiyonumuz açık'' sözlerini de eleştirerek, Babacan'ın bu uyarısının baskın tarzı operasyon ihtimalini ortadan kaldırdığına işaret etti.

KUZEY IRAK'A YAPTIRIM
Teröristlerin kendilerini yerel halkın içinde kaybettireceklerinin belli olduğunu belirten Bahçeli, "Hükümetin, yapılan kara harekâtı ile eş zamanlı olarak acilen bölge üzerinde ekonomik ve siyasal yaptırımlar başlatması gerekmektedir" dedi.

'Göğsümüz kabardı'
GRUP toplantısında konuşan Deniz Baykal şunları söyledi:

TSK'YI HERKES GÖRDÜ: Bu operasyon TSK'nın ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kendisini en güç koşullarda savunabileceğini dost düşman herkese göstermiştir. Bu tablo hepimizin göğsünü kabartmıştır. Bir yandan şehitler gelirken, bir yandan anne babalar evlatlarını, kınalı kuzularını davul zurna ile askere gönderiyor. İşte bu bizi bin yıldır ayakta tutan şeydir.

TSK'YI BAĞLAMAYIN: Uluslararası güçler, henüz TSK hedefine ulaşamadan 'kısa kesin, hemen bitirin' seslerini şimdiden çıkarmaya başlamışlardır. TSK'nın elini kolunu kimse tutmamalıdır.

AKP SOSYETESİ OLUŞTU: Bunlar tökezlemeye başladı. Sivil havacılıkta 800 bin dolar rüşvet teklifi, sonra BOTAŞ'ta. Yolsuzluk yuvası haline gelmiş. AKP kendi sosyetesini oluşturuyor. Bunlar artık bin 700 Euro'ya çanta kullanıyorlar, dağ cipleri ile dolaşıyorlar.
Haberin fotoğrafları