kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

OMV'den rekor sonuçlar

Yeni Haber
Orta Avrupa'nın lider petrol ve doğal gaz grubu OMV Aktiengesellschaft, 2007 senesinde kuruluşundan bu güne en iyi faaliyet sonuçlarına ulaştı.

Grup satışları %6 artışla EUR 20.04 Milyar seviyesine ulaştı. Vergi ve faiz Öncesi Hâsıla-EBIT, EUR 2.18 Milyar olurken 2006 yılı aynı döneme oranla %6 yükseldi. PETROM şirketinin EBIT katkısı EUR 581 Milyon oldu. Azınlık hisseleri düşüldükten sonra net gelir %14 artışla EUR 1.58 Milyarı buldu. Faaliyet nakit akışı 2% yükselerek EUR 2.07Milyar oldu. Borç/Sermaye oranı ise %23,7 olarak gerçekleşti.

OMV CEO Wolfgang Ruttenstorfer, "Geçen senenin güçlü sonuçları stratejimizin doğruluğunu bir kez daha kanıtlamaktadır- büyümemiz tümleşik bir petrol ve gaz şirketi olarak devam edecektir. Şu anda-coğrafi, stratejik ve finans yönünden- bizim için en uygun pozisyona sahibiz ve 2010 yılı hedeflerimizi sağlamak için ilerliyoruz. Ek olarak bildireyim OMV Orta Avrupa'nın rekabetçiliği yükselen piyasalarında başarıya ulaşma kabiliyetine tam anlamıyla sahip bulunmakta.

Bu konumu organik büyümemizle birlikte yörenin konsolidasyon işlevinde aktif bir rol üstlenerek kuvvetlendiriyoruz. MOL-Macaristan şirketindeki hisse payımızın artırımı bu bağlamda değerlendirilmelidir İnancımız, tavsiye ettiğimiz OMV ve MOL birleşmesinin her iki kurumun hissedarları için yükselen sinerji ve değer artışı sağlayacağıdır. Sonuçta oluşacak bu gerçekten Avrupalı kurum bölgenin enerji tedarik güvencesini önemli ölçüde yükseltecek."