kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Şubat 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AKP'den Ek 17’nci maddeyle ilgili kanun teklifi

Yeni Haber
YÖK Kanunu'nun ek 17'nci maddesine ilişkin tartışmalar devam ederken, AKP Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, ek 17'nci maddeyle ilgili kanun teklifi verdi. Teklifte, "yürürlükteki kanunlara aykırı olmamak şartı ile Yükseköğretim kurumlarında kılık ve kıyafetin serbest olması" öngörüldü.

Üniversitelerde türban serbestisi sağlayan anayasa değişikliğinde gözler AKP ve MHP arasındaki mutabakatta yer alan YÖK Kanunu'nun ek 17'nci maddesinde yapılacak değişikliğe çevrilirken, AKP'den ek 17'nci maddeyle ilgili farklı bir adım geldi. AKP Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, AKP Grup başkanlığına YÖK Kanunu ile ilgili kanun teklifi verdi.

Akgün'ün kanun teklifinde, değiştirilmesi gündemde olan YÖK Kanunu'nun ek 17'nci maddesinin "yürürlükteki kanunlara aykırı olmamak şartı ile Yükseköğretim kurumlarında kılık ve kıyafet serbesttir" şeklinde düzenlenmesi öngörüldü. Kanun teklifinde ayrıca "kılık kıyafet konusundaki sınırlayıcı düzenlemelerin ise kanun hükmü ile yapılması" öngörüldü. Akgün, kanun teklifinin gerekçesinde şöyle dedi:

"Anayasa Mahkemesi'nin bu konuda vermiş olduğu 1989-1991 tarihli kararları dikkate alınarak böyle bir düzenlemenin hem Anayasa Mahkemesi kararlarına aykırı olmayacağı hem de amaçlanan özgürlük ortamını sağlayacağı görüşündeyim."

(ANKA)